dimecres, 16 de setembre del 2020

Mujeres que no perdonan de Camilla Läckberg

Autor/a: : Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974)

Editorial: Planeta

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Suec

Traducció: Claudia Conde Fisas

Gènere: Thriller

Número de pàgines: 224

 

CATALÀ:

Amb aquesta ressenya acabo amb les que tenia pendents del mes d’agost i, abans de començar-la, vull fer dues apreciacions:

1.       No sóc fan, ni molt menys, de Camilla Läckberg. De la seva sèrie Fjällbacka només he llegit dos llibres i m’han semblat entretinguts i res més.

2.       Acabo de llegir dos llibres de Mankell que m’han semblat bons, entretinguts i que aporten alguna cosa més que una història de policies.

Què vull dir amb això? Doncs que no penso comparar aquest llibre ni amb els anteriors de l’autora ni amb els de Mankell perquè, en cap cas, tenen res a veure.

D’entrada, el llibre no m’ha desagradat. És un llibre àgil, que parla de la sororitat, de l’agermanament entre dones, i que es llegeix molt ràpid, però en cap cas es tracta d’un bestseller, com l’han volgut vendre.

L’autora ens presenta tres dones, cadascuna amb la seva història i amb marits que les maltracten. Les vides de les tres queden enllaçades a mesura que anem llegint, fins arribar a un final sorprenent. Com a missatge està bé, el de no tolerar el maltractament, però un tema tan potent dona per escriure un llibre més profund i, al meu entendre, aquest es queda curt.

Jo no us el recomanaria. L’heu llegit vosaltres? Què us ha semblat?

ESPAÑOL:

Con esta reseña acabo con las que tenía pendientes del mes de agosto y, antes de empezarla, quiero hacer dos apreciaciones:

1.       No soy, para nada, fan de Canilla Läckberg. De su serie Fjällbacka sólo he leído dos libros y me han parecido entretenidos y nada más.

2.       Acabo de leer dos libros de Mankell que me han parecido buenos, entretenidos y que aportan algo más que una historia policíaca.

¿Por qué digo esto? Porque no pienso comparar este libro con ninguno de ellos ya que no tienen nada que ver.

De entrada el libro no me ha desagradado. Es un libro ágil, que habla de la sororidad, del hermanamiento entre mujeres, y que se lee muy rápido, pero que, para nada, se trata de un bestseller como han querido venderlo).

La autora nos presenta tres mujeres, cada una con su historia y con maridos que las maltratan. Sus vidas van quedando enlazadas a medida que vamos leyendo, hasta llegar a un final sorprendente. Como mensaje está bien, el de no tolerar el maltrato, pero un tema tan potente da para escribir un libro más profundo y creo que este queda corto.

Yo no os lo recomendaría. ¿Lo habéis leído vosotr@s? ¿Qué os ha parecido?



Sinopsis:

Camilla Läckberg, una de las autoras de novela negra más leídas del mundo, con 26 millones de ejemplares vendidos en 60 países, se aleja de sus series de Fjällbacka y Faye y nos regala su novela más negra y adictiva: Mujeres que no perdonan, una historia cargada de tensión, suspense y giros impredecibles.

Ingrid, Victoria y Birgitta son tres mujeres muy distintas. Para el resto del mundo, llevan vidas aparentemente perfectas, pero las tres tienen algo en común: sufren en secreto la tragedia de vivir sometidas a sus maridos. Hasta que un día, llevadas al límite, planean, sin tan siquiera conocerse, el crimen perfecto. (SPOILER)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada