dimecres, 9 de setembre del 2020

Los perros de Riga de Henning Mankell

Autor/a: : Henning Mankell (Estocolm, 1948 – Göteborg, 2015)

Editorial: Tusquets

Any de la primera edició: 2002

Llengua original: Anglès

Traducció: Dea M. Mansten, Amanda Monjonell

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 334

 

CATALÀ:

En aquest segon lliurament, Mankell ens endinsa a la situació política de Letònia durant l’època de les revoltes nacionalistes dels anys 90, quan Wallander ha d’investigar la mort de dos ciutadans letons a Suècia.

Aquesta investigació el porta fins a Riga on res és el que ell esperava. Conspiracions, maneres d’actuar dignes de l’època de la guerra freda, i només una persona en la que pot confiar.

Llegint el llibre he estat en tensió constant, sobretot quan Wallander ha d’entrar a Letònia d’amagat, ajudat per la resistència i ha de sobreviure per esclarir el cas. No us faig cap espoiler si us dic que el cas es resol amb la intel·ligència i reflexió d’en Kurt i gràcies a l’equip amb el que col·labora.

M’ha agradat conèixer aquesta part de la història que desconeixia, i la comparació constant que es fa entre els països comunistes i Suècia. També m’ha agradat el creixement de Wallander com a protagonista.

Arribats aquí, i tot i que m’ha agradat molt, no sé si continuar amb la saga perquè em treu temps d’altres lectures, què faríeu vosaltres?

 

ESPAÑOL:

En esta segunda entrega, Mankell nos adentra en la situación política de Letonia durante la época de las revoluciones nacionalistas de los años 90, cuando Wallander debe investigar la muerte de dos ciudadanos letones en Suecia.

Esta investigación lo lleva hasta Riga donde nada es lo que se esperaba. Conspiraciones, maneras de actuar dignas de la época de la guerra fría, y sólo una persona en la que puede confiar.

Leyendo el libro he estado en tensión constantemente, sobre todo cuando Wallander tiene que entrar a Letonia a escondidas, ayudado por la resistencia y tiene que sobrevivir allí para resolver el caso. No os hago ningún spoiler si os digo que se resuelve con la inteligencia y reflexión de Kurt y gracias al equipo de colaboradores.

Me ha gustado conocer esta parte de la historia que desconocía, y la comparativa constante que se hace entre los países comunistas y Suecia. También me ha gustado el crecimiento de Wallander como protagonista.

Llegados a este punto, y con el convencimiento que la saga me gusta, no sé si continuar con ella porque me quita tiempo de otras lecturas, ¿qué haríais vosotr@s?



Sinopsis:

En esta segunda entrega, tras haber familiarizado a sus lectores con la fría región de Suecia donde Wallander es jefe de policía, Mankell traslada al inspector fuera de su jurisdicción, al vecino país de Letonia. En la capital debe investigar la muerte de dos letones, cuyos cadáveres llegaron a la costa sueca, paradójicamente, a bordo de un bote salvavidas. Acosado por sus problemas de salud, sus remordimientos por desatender a su anciano padre o la angustia por la separación de su mujer y la pérdida de contacto con su hija, la vida del inspector dará un vuelco cuando conozca a Baiba Lepa, una mujer que agregará a los conflictos políticos de Letonia las turbulencias propias del amor.

2 comentaris:

  1. Aquest també el vaig llegir, és clar, ja ho comentàvem l'altre dia, però a banda de que passa a Riga i que hi coneix algú especial, no recordo massa més. La sensació de que em va agradar, això sí.

    Jo no els llegia tots seguits, un de tant en tant et pot permetre fer net d'altres lectures mentrestant, i quan et vingui de gust hi tornes. Total, els casos són independents, i la història subjacent del personatge és fàcil de recuperar. Son pare pinta galls fers. Punt. Hahahaha.

    ResponElimina