dijous, 30 de gener del 2020

El crit de Blanca Busquets


Autor/a: Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961)

Editorial: Proa Edicions
Any de la primera edició: 2019
Llengua original: Català
Gènere: Novel·la
Número de pàgines: 240


CATALÀ:
El crit és un llibre on els personatges estan marcats pels esdeveniments ocorreguts a Catalunya l’estiu-tardor de l’any 2017. L’atemptat de la Rambla a Barcelona, el referèndum de l’1 d’octubre, l’empresonament i l’exili dels membres del govern de la Generalitat, etc., són fets que afecten, directa o indirectament, als sis protagonistes

No és una novel·la eròtica, però el sexe hi és ben present, igual que els sentiments, i és a través d’aquests dos canals que interrelacionen els personatges i les seves històries.

En el llibre, Blanca Busquets descriu com afecten a diferents persones uns fets inesperats, traumàtics podríem dir, i com els viu cada un d’ells i quins sentiments els remouen.

Us recomano que el llegiu, primer, perquè havent llegint tres llibres de l’autora puc dir que m’agrada molt el seu estil, i segon, perquè és un llibre molt interessant pel repàs que fa dels fets i pels personatges que crea.

Què us sembla? Us animeu a llegir-lo o ja ho heu fet?

Crec que no hi ha traducció a l’espanyol, però estaria bé que n’hi hagués perquè seria una bona manera de donar a conèixer tot el que vam sentir els catalans durant aquells dies.


ESPAÑOL:
El crit es un libro donde los personajes están marcados por los hechos ocurridos en Catalunya el verano-otoño del año 2017. El atentado de la Rambla en Barcelona, el referéndum del 1 de octubre, el encarcelamiento y el exilio de los miembros del gobierno de la Generalitat, etc. Son hechos que afectan, directa o indirectamente, a los seis protagonistas.

No es una novela erótica, pero el sexo está muy presente, igual que los sentimientos, y es a través de estos dos canales que interrelacionan los personajes y sus historias.

En el libro, BlancaBusquets, describe de qué manera afectan a diferentes personas unos hechos inesperados, traumáticos podríamos decir, y como los vive cada uno de ellos y que sentimientos les remueve.

Os recomiendo que lo leáis, primero porque habiendo leído tres libros de la autora puedo decir que me gusta mucho su estilo, y segundo, porque es un libro muy interesante por el repaso que hace de los hechos y por los personajes que crea.

¿Qué os parece? ¿Os animáis a leerlo?

Creo que no hay traducción al español, pero estaría bien que la hubiera porque sería una buena manera de dar a conocer lo que sentimos los catalanes durante aquellos días.


Sinopsi:

La novel·la arrenca amb la Judit a la sala d’espera d’una psicòloga el setembre del 2017. A la mateixa sala, els peus d’una criatura amb sandàlies la tenen obsessionada, perquè li recorden el que va veure el 17 d’agost a la Rambla de Barcelona des de l’habitació d’un hotel, en compañía d’algú. Ella serà la primera de sis personatges que mostraran les seves vides al lector.

Són vides que s’encadenen sentimentalment i que totes, d’una manera o d’una altra, tenen de fons els fets que van sacsejar el país durant aquells mesos: de l’atemptat de la Rambla a l’empresonament dels líders independentistes, passant pel referèndum de l’1 d’octubre. La tensió dels secrets íntims i el trasbals col·lectiu confluirà durant les festes de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada