dimarts, 9 de juny del 2020

Port amagat de María Oruña

Autor/a: María Oruña (Vigo, 1976)
Editorial: Columna / Planeta
Any de la primera edició: 2015
Llengua original: Espanyol
Gènere: Novel·la negra
Número de pàgines: 432

CATALÀ:
Feia temps que havia vist el llibre però no acabava de trobar el moment de llegir-lo. Ara m'he decidit a llegir els tres llibres de la trilogia!

En aquest primer lliurament es presenten uns personatges molt potents que s'entén que la majoria han de continuar als llibres següents. L'autora en fa una molt bona presentació.

Durant la lectura ens trobem amb dues històries principals, una ocorreguda al passat (durant la guerra civil i la postguerra) i l'altra en l'actualitat. Aquestes dues històries, com us podeu imaginar, van lligades, però no us explico el perquè ni el com perquè ho pugueu descobrir vosaltres.

La trama enganxa i es nota, pels detalls que dona, que l'autora està molt ben documentada.

Tot i que la història principal té un final, apareix una història secundària (que sembla moooolt interessant), que suposo que serà el fil conductor de la trilogia, però no us en puc dir res fins que no hagi llegit la resta de llibres.

En resum, si us agraden les històries de la guerra civil i dels secrets familiars, aquest llibre us agradarà.

L'heu llegit? Coneixeu l'autora?

ESPAÑOL:
Hacía tiempo que había visto el libro pero no acababa de encontrar el momento para leerlo. Ahora me he decidido a leer los tres libros de la trilogía!

En esta primera entrega se presentan unos personajes muy potentes que entiendo que la mayoría continuarán apareciendo en los siguientes libros. La autora hace una buena presentación de cada uno de ellos.

Durante la lectura nos encontramos con dos historias principales, una tuvo lugar en el pasado (durante la guerra civil y la posguerra) y la otra en la actualidad. Estas dos historias, como os podéis imaginar, van ligadas, pero no os explico el porqué ni el como para que lo podáis descubrir vosotr@s.

La trama engancha y se nota, por los detalles que se dan, que la autora está muy bien documentada.

Aunque la historia principal tiene un final, aparece una historia secundaria (que pinta muuuy interesante) que supongo que será el hilo conductor de la trilogía, pero no os puedo contar nada hasta que no haya leído el resto de libros.

En resumen, si os gustan las historias de la guerra civil y de secretos familiares, este libro os gustará.

¿Lo habéis leído? ¿Conocéis a la autora?



Sinopsis:
L’Oliver, un jove londinenc amb una peculiar situació familiar i una trista pèrdua, hereta una casa colonial, Vila Marina, a peu de platja al poblet costaner de Suances, a Cantàbria. En les obres de remodelació, es descobreix, al soterrani, el cadàver aparedat d’un nadó, acompanyat d’un objecte que resulta completament anacrònic. Després d’aquest descobriment, comencen a succeir-se, de forma vertiginosa, diversos assassinats a la zona (Suances, Santillana del Mar, Santander, Cometes), que, units als insòlits resultats forenses dels cadàvers, posen en escac la Secció de Recerca de la Guàrdia Civil i el mateix Oliver, que inicia un dens viatge personal i una cursa contra rellotge per descobrir l’assassí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada