dijous, 30 de juny del 2022

La lleona blanca de Henning Mankell

Autor/a: Henning Mankell (Estocolm, 1948 – Göteborg, 2015)

Editorial: Tusquets

Any de la primera edició: 2003

Llengua original: Suec

Traducció: Carolina Moreno Tena

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 488

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Aquest és el tercer lliurament de la sèrie del detectiu Kurt Wallander. Un detectiu tranquil i humà que es converteix en entranyable.

En aquest cas Mankell ens fa anar des de Suècia a Sud-àfrica on ens endinsarem en un complot per assassinar al president De Klerck i coneixerem de primera mà, i molt ben explicat, el racisme present en aquell país i la seva complexitat política i social en una època en la que es comencen a intuir canvis importants.

M'ha agradat força, i l'he trobat molt interessant perquè sí, conec la història de Nelson Mandela, però mai havia aprofundit en el seu país i, pel que sembla, és un país ple de contrasts i, sovint, antagònics.

Igual que la novel·la anterior, Los perros de Riga, l'autor, amb les seves descripcions de fets i situacions, ens permet fer una comparació entre la societat sueca i, en aquest cas, la sud-africana.

Amb aquesta ressenya m'adhereixo al #junynòrdic impulsat per @elsbookhunters a Intagram i torno a agrair a la @g_claverol que em descobrís l'autor.

¿Llegiu literatura nòrdica gaire sovint?


ESPAÑOL:

Esta es la tercera entrega de la serie del detective Kurt Wallander. Un detective tranquilo y humano que se convierte en entrañable.

En este caso Mankell nos lleva desde Suecia hasta Sudáfrica donde nos adentramos en un complot para asesinar al presidente De Klerck y conoceremos de primera mano y muy bien explicado, el racismo presente en ese país y su complejidad política y social en una época en la que se empiezan a intuir cambios importantes.

Me ha gustado mucho porque me ha parecido interesante, ya que conocía la historia de Nelson Mandela, pero nunca había profundizado en su país y, por lo que parece, está lleno de contrastes y, a menudo, antagónicos.

Igual que en la novela anterior, Los perros de Riga, el autor, con sus descripciones de hechos y situaciones, nos permite hacer una comparación entre la sociedad sueca y, en este caso, la sudafricana.

Con esta reseña me uno al #junynòrdic impulsado por @elsbookhunters en Instagram y vuelvo a agradecer a @g_claverol que me descubriera al autor.

¿Soléis leer literatura nórdica?




Sinopsis:

Una tarda de primavera de 1992, la jove agent immobiliària Louise Akerblom és assassinada a sang freda en una solitària granja d’Escània, Suècia. Mentrestant, en la llunyana Sud-àfrica, Jan Kleyn, cap visible d’una organització d’extrema dreta, lidera un atemptat contra un important dirigent del país per tal d’evitar que guanyi la nova política antiapartheid. Per això, Kleyn contractarà els serveis d’un assassí a sou que valorà fins a Ystad, on l’esperarà un antic agent del KGB per entrenar-lo.

Tots aquests esdeveniments se succeiran sota la jurisdicció de l’inspector Kurt Wallander, que haurà d’intentar fer encaixar les peces d’aquest estrany trencaclosques format per un assassinat sense mòbil, un dit negre escapçat, una banda de delinqüents russos d’Estocolm i una granja que algú fa volar pels aires. Tot plegat, massa complex per a un Wallander cansat i amb massa problemes personals, que al final aconseguirà que recaigui sobre ell un ordre de recerca i captura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada