dijous, 7 de juliol del 2022

Un cert somriure de Françoise Sagan

Autor/a: Françoise Quoirez (Lot, 1935 – Honfleur, 2004)

Editorial: Viena

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Francès

Traducció: Josep Maria Pinto

Gènere: Ficció clàssica

Número de pàgines: 184

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Ja tenia ganes de tornar als Petits Plaers i ho he fet de la mà de Françoise Sagan i aquesta història d'amor efímer.

Escrita l'any 1958, no és una novel·la tràgica, però sí que té un punt dramàtic. Em continua meravellant com amb la seva joventut (23 any quan va escriure aquesta novel·la) Sagan, pogués tenir les idees tan clares.

Amb una mirada oberta i un llenguatge modern per l'època, sap transmetre perfectament les sensacions de la protagonista, aquest còctel d'emocions d'una jove burgesa rebel, d'una manera molt natural.

Amb aquesta història d'amor fugisser, Sagan ens fa un retrat de la societat burgesa parisenca dels anys 50. Els personatges són elegants i tenen aquest punt frívol que els caracteritza.

L'autora va ser una dona que va revolucionar la literatura francesa, per la seva mirada oberta i sense complexos, i per escriure sobre temes que en aquella època les dones no solien parlar.

Dels tres llibres que he llegit de Sagan, aquest és el que m'ha agradat més, i a tu?


ESPAÑOL:

Ya tenía ganas de volver a los Petits Plaers (Pequeños Placeres en castellano) y lo he hecho de la mano de Françoise Sagan y esta historia de amor efímero.

Escrita el año 1958, no es una novela trágica, pero sí que tiene un punto dramático. Me continúa maravillando como con su juventud (23 años cuando escribió esta novela) Sagan, pudiera tener las ideas tan claras.

Con una mirada abierta y un lenguaje moderno para la época, sabe transmitir perfectamente las sensaciones de la protagonista, este cóctel de emociones de una joven burguesa parisina de los años 50. Los personajes son elegantes y tienen ese punto frívolo que los caracteriza.

La autora fue una mujer que revolucionó la literatura francesa, por su mirada abierta y sin complejos, y por escribir sobre temas que en aquella época las mujeres no solían hablar.

De los tres libros que he leído de Sagan, este es el que me ha gustado más, ¿y a ti?




Sinopsi:

Un relat que explora una de les emocions més impredictibles: l’amor no correspost

La Dominique estudia dret a París i s’esforça per no morir-se d’avorriment. A la universitat coneix en Bertrand i comencen a sortir. Ell és un bon noi, sembla que s’entenen bé i fins i tot podria dir-se que s’estimen. Un dia entren a un cafè i es troben amb l’oncle d’en Bertrand, en Luc, un seductor que voreja la quarantena i que, tot i ser casat, té una merescuda fama de frívol i inconstant. De mica en mica, en Luc i la Dominique comencen a coincidir, conscients que l’atracció mútua que senten és cada cop més intensa, i també que la relació serà tan efímera com dolorosa. Però com resistir-s’hi?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada