dimarts, 28 de juny del 2022

Joc de màscares de Jaume Arasa

Autor/a: Jaume Arasa i Aguirre (Tortosa, 1991)

Editorial: Stonberg

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la negra

Número de pàgines: 318


CATALÀ:

Aquesta novel·la, on es barreja de moda, corrupció i, evidentment, crims, és obra d'un autor novell, el Jaume Arasa, a qui li vull agrair l'enviament de l'exemplar.

Tan aviat com vaig llegir el resum del llibre em van entrar unes ganes boges de començar-lo perquè sabia que m'agradaria. Bones ubicacions, assassinats, drogues, corrupció i una dona com a protagonista tenia molts números de que m'enganxés, i així va ser.

Cal destacar que en la novel·la negra no es parla massa de les orientacions sexuals dels personatges però en aquesta, l'autor aprofita per donar visibilitat a la LGTBIfòbia. També ha escollit una protagonista femenina com a contrapunt a la masculinitat del gènere.

Si que és cert que, tot i que l'estructura i l'organització de la trama es percep molt treballada, es nota que és la seva obra de debut. Ho dic en el sentit de deixar-se anar una mica més, de trobar-se més segur. No sé com explicar-ho, però no és res negatiu, crec que la narrativa podria ser més desenfadada. Enteneu el que vull dir? 😅

Si us agrada la novel·la negra us animo a llegir-lo, tot i que crec que si llegiu la sinopsi no cal que us convenci de res.

Us animeu? Si ja l'heu llegit, què us ha semblat?


ESPAÑOL:

Esta novela, donde se mezcla moda, corrupción y, evidentemente, crímenes, es obra de un autor novel, Jaume Arasa, a quien quiero agradecer el envío del ejemplar.

En cuanto leí el resumen del libro me entraron unas ganas locas de empezarlo porque sabía que me gustaría. Buenas ubicaciones, asesinatos, drogas, corrupción y una mujer como protagonista tenían muchos números de que me enganchara, y así fue.

Cabe destacar que en la novela negra no se habla mucho de orientaciones sexuales de los personajes, pero en esta, el autor aprovecha para dar visibilidad a la LGTBIfobia. también ha escogido una protagonista femenina como contrapunto a la masculinidad del género.

Es cierto que, aunque la estructura y la organización de la trama se ve muy trabajada, se nota que es su obra de debut. Lo digo en el sentido de dejarse ir un poco más, de sentirse más seguro. No sé bien cómo explicarlo, pero no es nada negativo, creo que la narrativa podría ser más desenfadada. ¿Entendéis lo que quiero decir? 😅

Si os gusta la novela negra os animo a leerlo, pero estoy segura de que si leéis la sinopsis no es necesario que os convenza.

¿Os animáis? Si ya lo habéis leído, ¿qué os ha parecido?




Sinopsi:

L’Alegna Carbó, una jove periodista de Barcelona, està fent un reportatge sobre Xavier Pubilla, un empresari molt important i d’èxit del món de la confecció i de la moda, provinent del Maresme. En una festa de la Setmana de la Moda de Milà, on l’Alegna havia estat enviada per informar de l’esdeveniment, fa unes fotografies de l’empresari amb un altre individu. Arran d'això, rep una forta pallissa per tal de robar-li el mòbil i fer desaparèixer les imatges enregistrades. Ella intueix que darrere d'això hi ha alguna cosa fosca i decideix seguir investigant.

Pocs dies més tard, en tornar a Barcelona, Xavier Pubilla és brutalment assassinat a casa seva. A partir d'aquest fet la investigació de l’Alegna, en col·laboració de vegades amb el sergent Favà i la caporal Armengol dels Mossos d'Esquadra, pren un altre caire. Es comencen a descobrir connexions insospitades amb crims antics, relacions amb la delinqüència organitzada, el tràfic de drogues, la prostitució, la corrupció política o amb l’orientació sexual de les persones.

Els fets es desenvolupen en diversos indrets: principalment a Barcelona i el Maresme, però també a Milà i a les Terres de l'Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada