Autor/a: Eva Baltasar i Sardà (Barcelona, 1978)
Editorial: Club Editor
Any de la primera edició: 2022
Llengua original: Català
Gènere: Ficció contemporània
Número de pàgines: 128
Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.
CATALÀ:
Les novel·les d'Eva Baltasar solen ser novel·les dures i incòmodes però expressades en un llenguatge encisador, poètic.
Estic contenta, un cop més, d'haver llegit el seu nou llibre perquè no m'ha deixat indiferent, fins i tot en algun moment m'ha violentat, però m'ha agradat veure l'evolució de la protagonista que crec que és l'aspecte més important del llibre.
Un cop més ens trobem amb una dona solitària que decideix viure la seva vida en un entorn rural per, d'alguna manera, reconciliar-se amb els orígens. Aquesta reconstrucció personal és dura i amb aquesta duresa i el seu estil ens l'explica l'autora.
M'ha recordat molt dues novel·les que havia llegit abans, Sola de Carlota Gurt i, sobretot, Un amor de Sara Mesa. De fet, aquesta segona em va venir al cap vàries vegades durant la lectura del llibre, suposo que pel tipus de personatges que surten.
Doncs això, si us han agradat els anteriors llibres de l'Eva Baltasar o si heu llegit Sola o bé Un amor i els heu gaudit, aquest llibre també és per vosaltres.
ESPAÑOL:
Las novelas de Eva Baltasar suelen ser novelas duras e incómodas pero expresadas en un leguaje encantador, poético.
Estoy contenta, una vez más, de haber leído su nuevo libro porque no me ha dejado indiferente, hasta me ha violentado en algún momento, pero me ha gustado ver la evolución de la protagonista que creo que es el aspecto más importante del libro.
De nuevo nos encontramos con una mujer solitaria que decide vivir su vida en un entorno rural para, de alguna manera, reconciliarse con los orígenes. Esta reconstrucción personal es dura y con esta dureza y a su estilo nos lo explica la autora.
Me ha recordado mucho a dos novelas que había leído antes, Sola de Carlota Gurt y, sobre todo, Un amor de Sara Mesa. De hecho, esta segunda me vino a la cabeza varias veces durante la lectura del libro, supongo que por el tipo de personajes que salen.
Pues eso, si os han gustado los anteriores libros de Eva Baltasar o si habéis leído Sola o Un amor y los habéis disfrutado, este libro también es para vosotr@s.
La protagonista de 'Mamut' és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari? Se’n va. Canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d’un mas aïllat. Hi ha un pastor, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’esvera. Comet coses que esquincen el pacte del nou mil·leni: aprèn a viure sense intermediaris. 'Mamut' és la tercera ala d’un tríptic que inclou 'Permagel' i 'Boulder'. ¿De què tracta? La resposta és polièdrica i això explica la multitud de lectors concernits per aquesta obra. Si sou capaços d’imaginar un Houellebecq que sapigués escriure sense ressentiment les llagues de la societat contemporània, aquesta quimera existeix i es diu Eva Baltasar. La protagonista de Mamut és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari? Se’n va. Canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d’un mas aïllat. Hi ha un pastor, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’esvera. Comet coses que esquincen el pacte del nou mil·leni: aprèn a viure sense intermediaris. Mamut és la tercera ala d’un tríptic que inclou Permagel i Boulder. ¿De què tracta? La resposta és polièdrica i això explica la multitud de lectors concernits per aquesta obra. Si sou capaços d’imaginar un Houellebecq que sapigués escriure sense ressentiment les llagues de la societat contemporània, aquesta quimera existeix i es diu Eva Baltasar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada