dilluns, 14 de març del 2022

Bruna Brown de Marta Bellvehí

Autor/a: Marta Bellvehí (Palamós, 1989)

Editorial: Fanbooks

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Juvenil

Número de pàgines: 384

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Vull començar agraint a Fanbooks l'oportunitat de llegir el llibre i, com a conseqüència d'això, poder tornar durant unes hores a la meva adolescència. No pas perquè visqués les mateixes experiències que la Bruna sinó perquè per mi, tot i que quan la vius no saps on passes, l'adolescència va ser una bona època i m'ha agradat recordar-la.

Ens trobem davant d'una història de superació, d'assumir reptes i de creixement personal en una etapa de la vida molt important pel desenvolupament de cadascú. En aquest cas, entenc que la sola experiència de marxar de casa a un altre país, ja és un canvi important, però és que, a més a més, a la Bruna no paren de passar-li coses, tant positives com negatives. La primera feina, els primers amors...

Tot i que hi ha algun personatge malparit, en general tots són molt entranyables, la majoria persones solitàries que s'ajunten donades les circumstàncies en que es troben.

El llibre, que està molt ben escrit, ve acompanyat per unes il·lustracions de la pròpia autora que també són fantàstiques.

La Bruna té 18 anys, per tant, si esteu al voltant d'aquesta edat us agradarà el llibre, i si sou més grans podreu recordar una etapa de la vostra vida.

I vosaltres, recordeu el primer amor? Jo sí, crec que els recordo tots 😅


ESPAÑOL:

Quiero empezar agadeciendo a Fanbooks la oportunidad que me ha dado de leer el libro y, como consecuencia, de poder volver a mi adolescencia durante unas horas. No porque viviera las mismas experiencias que Bruna sinó porque para mi, aunque cuando te encuentras en medio no sabes lo que te pasa, fue una buena época y me gusta recordarla.

Nos encontramos con una historia de superación, de asumir retos y de crecimiento personal en una etapa de la vida my importante para cada uno. En este caso, entiendo que la sola experiencia de irse a vivir a otro país ya es un cambio importante, pero es que además a Bruna no paran de pasarle cosas, tanto positivas como negativas. El primer trabajo, los primeros amores...

Aunque hay algun personaje malparido, en general todos son entrañables, la mayoría son personas solitarias que se juntan dadas las circunstancias que las que se encuentran.

El libro, que está muy bien escrito, viene acompañado por una ilustraciones de la propia autora que son fantásticas.

Bruna tiene 18 años, por eso, si teéis más o menos esta edad os gustará el libro, y si sois mayores podréis recordar una etapa de vuestra vida.

Y vosotr@s, ¿recordáis a vuestro primer amor? Yo sí, creo que los recuerdo todos 😅



Sinopsi:

La Bruna és una noia de Barcelona, amant de l’ordre, introvertida, que amaga un munt d’inseguretats. El dia que ha de fer el primer examen de selectivitat, pateix un atac de pànic provocat per la por a fracassar. Aquest fet la impulsa a prendre una decisió que li capgira la vida: marxar a Anglaterra a treballar com a au pair. A Birmingham viu algunes experiències doloroses i d’altres alliberadores, s’envolta de persones que entren dins el seu petit món amb intensitat, aprèn a superar obstacles i deixa de fugir per començar a prendre les seves pròpies decisions.

La novel·la parla honestament de temes tan importants com la salut mental en els adolescents, les relacions familiars i d'amistat, el descobriment de la sexualitat, la precarietat juvenil i la violència masclista.

Entre les pàgines també descobrirem les il·lustracions de l’autora, que destaca algunes imatges d’aquesta primera novel·la amb el seu traç inconfusible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada