dimarts, 29 de març del 2022

Aioua de Roser Cabré-Verdiell

Autor/a: Roser Cabré-Verdiell Surribas (Barcelona, 1982)

Editorial: Males Herbes

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Creixement personal

Número de pàgines: 255

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Reflexió molt íntima de la Rut, la protagonista, que li escriu a l'Hac, sobre el seu passat i la seva actitud en la vida.

Aquest és un llibre per anar fent i anar paint, no és una lectura ràpida, és una lectura profunda però que va lliscant. Està escrit amb un estil preciós, ple de jocs de paraules i de rimes que m'ha flipat.

Em va costar una mica entrar-hi, al començament no entenia res però a mesura que vaig anar avançant amb la lectura tot va anar quadrant.

És un llibre molt original i els capítols tenen uns títols amb noms impronunciables 🙈

Si voleu gaudir de bones estones de lectura i d'una prosa magistral llegiu-lo perquè no us decebrà.


ESPAÑOL:

Reflexión muy íntima de Rut, la protagonista, que escribe a Hac, sobre su pasado y su actitud en la vida.

Este es un libro para leer pausadamente e ir digiriendo poco a poco, no es una lectura rápida, es profundo. Está escrito con un estilo precioso, lleno de juegos de palabras y rimas que me han flipado.

Me costó un poco entrar en él, al principio no entendía nada, pero a medida que iba avanzando con la lectura todo me cuadró.

Es un libro muy original y los capítulos tienen unos títulos con nombre impronunciables 🙈

Si queréis disfrutar de buenos ratos de lectura y de una prosa magistral leedlo porque no os decepcionará.




Sinopsi:

La Rut ha fugit. Viatja sola fins a Iowa i s’atura en un poblet anomenat Frankville. S’instal·la en un motel rònec on s’allotgen tota mena de dones solitàries, perdudes o trencades, amb les quals a poc a poc establirà vincles. Però la Rut no pot parlar, per això escriu a l’Hac, l’home que ha deixat enrere, i li intenta explicar els motius que l’han fet marxar. Tanmateix, no pot ser sincera amb ell, perquè porta la mentida a dins. Així, mentre deambula pel poble i es barreja amb els seus habitants, coneix personatges tan desconcertants com Frank, el gelater, líder d’una secta anomenada «Franquesa Radical», que aposta per la sinceritat absoluta aplicada a tots els àmbits de la vida. 

AIOUA és un territori mental, un lloc on les emocions es converteixen en imatges, i on la força visual i evocadora de la prosa de Roser Cabré-Verdiell aconsegueix treure tot el seu potencial. AIOUA és una novel·la sobre la necessitat d’entendre el nostre passat per poder acceptar el present i afrontar el futur. Un llibre íntim i colpidor, oníric i profundament emotiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada