Autor/a: Harper Lee (Alabama, 1926 - Alabama, 2016)
Editorial: La Butxaca
Any de la primera edició: 2010
Llengua original: Anglès
Traducció: Xavier Pàmies Giménez
Gènere: Juvenil
Número de pàgines: 368
Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.
CATALÀ:
Feia temps que volia llegir el llibre però mai trobava el moment (hi ha tantes novetats que absorbeixen totes les estones de lectura) i, finalment, aquest mes de febrer em vaig fer amb el llibre i m'hi vaig posar.
Abans de llegir-lo no en sabia massa cosa, que tractava el problema racial a Estats Units i que va ser mereixedor del premi Pullitzer. I sí, parla del problema racial però va més enllà. També ens parla de persones tolerants i d'intolerants, de principis, i de com un pare (Atticus) intenta transmetre aquests valors als seus fills (l'Scout i el Jem).
L'Atticus és un home just, noble, íntegre, culte i coherent, i amb aquestes virtuts és fàcil que el lector l'arribi a estimar, és el que m'ha passat a mi. És un personatge entranyable que educa els seus fills amb aquests principis encara que no li resulti gens fàcil.
I els fills són dos nens inquiets, curiosos, una mica trapelles i amb molt bon fons.
A través de la narradora de la història, l'Scout, l'autora ens fa, d'una manera àgil i entretinguda, una crítica de la societat del sud dels Estats Units de principis del segle XX.
La veritat és que, encara que no les tenia totes, m'ha agradat llegir el llibre i m'ha deixat una bona sensació. És un tipus de llibre que es pot recomanar a qualsevol edat perquè els fets s'ho mereixen i perquè està escrit d'una manera molt planera i entranyable.
Us animeu?
ESPAÑOL:
Hacía tiempo que quería leer el libro pero nunca encontraba el momento (hay tantas novedades que absorben todos los ratos de lectura) y, finalmente, el pasado mes de febrero conseguí el libro y me lo leí.
Antes de leerlo no sabía gran cosa del libro, que trataba el problema racial en Estados Unidos y que ganó el premio Pullitzer. Y sí, habla del problema racial pero tiene mayor alcance. También nos habla de personas tolerantes e intolerantes, de principios, y de como un padre (Atticus) intenta transmitir estos valores a sus hijos (Scout y Jem).
Atticus es un hombre justo, noble, íntegro, culto y coherente, y con estas virtudes es fácil que el lector llegue a quererlo, es lo que me ha pasado a mí. Es un personaje entrañable que educa a sus hijos con estos principios aunque no le resulte nada fácil.
Y sus hijos son dos niños inquietos, curiosos, un poco traviesos y con muy buen fondo.
A través de la narradora de la historia, Scout, la autora nos hace, de una manera ágil y entretenida, una crítica de la sociedad del sur de Estados Unidos de principios del siglo XX.
La verdad es que, aunque no estaba del todo convencida, me ha gustado el libro y me ha dejado un buen sabor de boca. Es un tipo de libro que se puede recomendar a cualquier edad porque los hechos merecen ser leídos y porqué está escrito de una manera muy llana y entrañable.
Os animáis?
Sinopsi:
«Dispareu a tants gaigs com vulgueu, però recordeu que és un pecat matar un rossinyol.»Aquest és el consell que un advocat dóna als seus fills mentre defensa l'autèntic rossinyol d'aquest clàssic fascinant: un negre acusat d'haver violat una noia blanca.A través dels joves ulls de l'Scout i en Jem Finch, Harper Lee examina amb un humor molt ric la irracionalitat dels prejudicis racials i socials dels adults al sud dels Estats Units dels anys trenta.La consciència d'un poble impregnat de judicis preconcebuts, violència i hipocresia trontolla gràcies a l'empenta d'un home sol que combat per la justícia.Però el pes de la història no consentirà res més que això...«Una persona poc corrent ha escrit aquesta esplèndida novel·la; una escriptora amb un vivíssim sentit de la realitat i amb un humor extremament tendre i sincer. Un llibre commovedor; i molt entretingut, molt amè.» Truman Capote
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada