dilluns, 15 de febrer del 2021

Barcelona en clau de X. Quatregats



Autor/a: X. Quatregats (Dolors, Roger, Guillem i Òscar)

Editorial: Publicació independent

Any de la primera edició: 2020

Llengua: Català

Gènere: Relats de misteri

Número de pàgines: 428


CATALÀ:

Primer de tot vull agrair als escriptors que m'hagin donat l'oportunitat de gaudir d'aquest llibre, publicat en català i en espanyol.

He legit el primer volum d'una sèrie de llibres de relats molt originals. Jo el descriuria com un llibre-joc on cadascú s'hi pot implicar tant com vulgui. Es tracta de resoldre diferents enigmes amb les pistes que ens van donant, tots ells relacionats amb la ciutat de Barcelona.

Totes les persones que teniu fusta de detectiu gaudireu en gran resolent-los i també les que us sentiu atretes per la ciutat, perquè en descobrireu anècdotes i racons especials.

És un llibre amb molta intriga però no és tan àgil com un thriller, si decideixes resoldre tu mateixa els enigmes necessitaràs temps per fer la investigació.

Us animeu a resoldre els enigmes? Jo no ho he intentat però no m'han semblat fàcils de resoldre ;)


ESPAÑOL:

Antes de nada quiero agradecer a los escritores que me hayan dado la oportunidad de poder disfrutar de este libro, publicado en español y en catalán.

He leído el primer volumen de una serie de libros de relatos muy originales. Yo lo describiría como un libro-juego donde cada persona puede implicarse tanto como quiera. Se trata de resolver diferentes enigmas con las pistas que nos van dando, todos ellos relacionados con la ciudad de Barcelona.

Todas aquellas personas que tenéis madera de detective disfrutaréis resolviéndolos y también los que os sentís atraídos por la ciudad, ya que descubriréis anécdotas y rincones especiales.

Es un libro con mucha intriga aunque no es tan ágil como un thriller, si decides resolver los enigmas, necesitarás tiempo para hacer la investigación.

¿Os animáis a resolver los enigmas? Yo no lo he intentado, pero no me ha parecido que fuesen fáciles.



Sinopsi:

Durant els últims quinze anys, quatre joves barcelonins s’han enfrontat a diferents casos en què van haver de trobar llocs de la seva ciutat que amagaven un secret. Per resoldre'ls, van necessitar superar nombrosos obstacles: pistes enigmàtiques, originals jocs de paraules, textos xifrats, problemes de lògica i altres claus ocultes, elements que avui dia són característics dels jocs d'escapisme. 

Després de culminar amb èxit un dels casos més importants, Dolors, Guillem, Roger i Òscar, han decidit explicar-nos personalment les seves experiències en un to àgil i senzill. Els relats us mostraran curiositats i anècdotes de la història recent de Barcelona, i d'alguns dels seus edificis i monuments. Així mateix, descobrireu aspectes ocults de llocs molt coneguts, i també llocs poc coneguts, però molt interessants. 

Els protagonistes ens exposen els casos tal com els van viure, de manera que podeu posar-vos a la seva pell i tractar de desxifrar els mateixos enigmes als quals ells es van enfrontar. Per fer-ho, no cal viure a Barcelona ni conèixer-la en detall; només cal tenir sentit comú, una mica d'enginy i certs dots detectivescos. 

Aquest volum conté els dos primers casos. Un estrany joc de pistes patrocinat per una empresa que potser no era allò que aparentava. I la recerca d'un particular tresor compost per unes joies sostretes durant la convulsa època de la Segona República. Inclou 87 imatges (fotografies, plànols i dibuixos) que tenen per funció complementar les històries que es relaten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada