dilluns, 13 de setembre del 2021

Vora el mar (varis autors)

Autor/a: Varis 

Editorial: Univers

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Contes

Número de pàgines: 200


CATALÀ:

Com ja sabeu, els llibres de contes i relats cada vegada m'agraden més. Amb un fill i una filla de 5 anys estic acostumada a llegir en comptagotes i amb interrupcions, per això, els contes són un bon recurs. Que estan esmorzant? Doncs llegeixo un conte. Que estan pintant? Doncs llegeixo un altre conte, i així anar fent 😅

Quan l'Ariadna em va dir que tenia aquest llibre i que me'l deixava li vaig agafar de les mans. Em venia de gust llegir-lo i, a més, començava les vacances, per tant tindria temps.

És un recull d'onze contes d'onze autors com són Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní. El tema principal és el mar, però ens parlen, sobretot, de relacions familiars. Unes més tendres, les altres més dures, unes de retrobaments, les altres de pèrdues. La diversitat d'edats, de gèneres i d'origens enriqueix el conjunt del llibre.

De les onze històries n'hi ha tres que m'han agradat especialment, "Dies i sols perduts" de Roc Casagran, "Triangle de marees" de Stefanie Kremser i "Falses aigües"de Marta Orriols. Les he llegit amb el cor encongit i un nus a l'estómac, i m'han semblat precioses.

Tot i que els contes tinguin com a tema principal el mar, són contes que es poden llegir en qualsevol època de l'any.

Us animeu a llegir-los? Digueu-me quin us agrada més.

Dies i sols perduts de Roc Casagran
Triangle de marees de Stefanien Kremser
Illot de Jordi Lara
Carcanada de Xavier Mas Craviotto
La Laura i les seves amigues d'Empar Moliner
Una corretja invisible de Jordi Nopca
Falses aigües de Marta Orriols
Palamós de Sergi Pàmies
Una ferida al peu de Llucia Ramis
El retorn de Carme Riera
Sal a la memòria de Natàlia Romaní


ESPAÑOL:

Como sabéis, los libros de cuentos y relatos cada vez me gustan más. Con un hijo y una hija de 5 años estoy acostumbrada a leer en cuentagotas y con interrupciones, por eso, los cuentos son un buen recurso. Mientras desayunan, leo un cuento. Mientras pintan, leo otro, y así voy leyendo 😅

Cuando Ariadna me dijo que tenía este libro y que me lo dejaba se lo quité de las manos. Me apetecía leerlo y encima tendría tiempo porque empezaba las vacaciones.

El libro consta de once cuentos de once autores como son Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní. El tema principal es el mar, pero nos hablan sobretodo de relaciones familiares. Unas más tiernas, otras más duras, unas de reencuentros, otras de pérdidas. La diveridad de edades, de género y de origen enriquece el conjunto del libro.

De las once historias hay tres que me han gustado especialmente, "Dies i sols perduts" de Roc Casagran, "Triangle de marees" de Stefanie Kremser y "Falses aigües"de Marta Orriols. Las he leído con el corazón encogido y un nudo en el estómago, y me han parecido preciosas.

Aunque los cuentos tengan como tema principal el mar, son cuentos que se pueden leer en cualquier época del año.

Os animáis a leerlos? Decidme cual os gusta más.

Dies i sols perduts de Roc Casagran
Triangle de marees de Stefanien Kremser
Illot de Jordi Lara
Carcanada de Xavier Mas Craviotto
La Laura i les seves amigues d'Empar Moliner
Una corretja invisible de Jordi Nopca
Falses aigües de Marta Orriols
Palamós de Sergi Pàmies
Una ferida al peu de Llucia Ramis
El retorn de Carme Riera
Sal a la memòria de Natàlia Romaní



Sinopsi:

Després de Barcelona Suites i Nits d'estiu, arriba una nova recopilació d'onze relats que portaran el lector vora el mar, un lloc on tot pesa menys i tot és millor.

Primer van ser els contes que prenien Barcelona com a punt d'arrencada argumental; després, les nits d'estiu, sempre màgiques i evocadores i, ara, és el mar, testimoni de la història, que en aquests contes serveix de fons i de paisatge a històries familiars.

Nova recopilació de contes amb alguns dels millors escriptors catalans del moment: Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada