dijous, 16 de setembre del 2021

La llei del mirall de Yoshinori Noguchi

Autor/a: Yoshinori Noguchi (Hirosima, 1963)

Editorial: Comanegra

Any de la primera edició: 2010

Llengua original: Japonès

Traducció: Sandra Ruiz Morilla

Gènere: Creixement personal

Número de pàgines: 103


CATALÀ:

El dia que vam quedar amb @elsbookhunters a Balaguer vam anar a visitar la llibreria La Noguera. Com era d'esperar no vam poder sortir sense cap llibre a les mans i un dels que em vaig comprar jo va ser "La llei del mirall".

Per què el vaig triar? Doncs vaig veure una portada preciosa i en llegir la sinopsi, drama oriental amb assetjament escolar, vaig pensar que aquell llibre era per mi. 

En arribar a casa i llegir bé tota la informació de la contracoberta vaig adonar-me que l'autor és un reconegut expert en coaching i assessorament psicològic i vaig pensar: 'Merda, Eva. L'has cagat!' 😓, però com que és un llibre curt vaig decidir començar-lo en aquell mateix moment.

La veritat és que ens explica una història maca, el patiment d'una mare degut a l'assetjament del qual és víctima el seu fill a l'escola. Ens parla del perdó i d'enfrontar-se a un mateix, de trobar la pau interior.

Segons Noguchi "La vida és un mirall que reflecteix el nostre interior", si tenim emocions negatives aquestes es projectaran i s'incrementarà el nostre malestar, en canvi, si les emocions que sentim són positives viurem felices. Per tant, quan ens trobem davant d'algun problema hem de buscar la solució en nosaltres mateixes.

Si us agrada reflexionar sobre les emocions i l'autoconeixement, aquest llibre us encantarà. Si sou més aviat escèptics, com ara jo, us agradarà però no us meravellarà. Però sí que és cert que és un llibre que et fa pensar.

Us agraden aquests tipus de lectures? Us llegeixo.

Aquí teniu els vuit passos que cal seguir per aconseguir perdonar:

- Pas 1: Traçar fronteres.
- Pas 2: Desfogar-nos.
- Pas 3: Entendre les motivacions.
- Pas 4: Expressar agraïment.
- Pas 5: Recitar paraules d'agraïment.
- Pas 6: Disculpar-nos.
- Pas 7: Analitzar què hem après.
- Pas 8: Recitar el perdó.


ESPAÑOL:

El día que quedamos con @elsbookhunters en Balaguer fuimos a visitar la librería La Noguera. Como era de esperar no pudimos salir sin comprar ningún libro, y uno de los que me compré yo fue "La ley del espejo".

¿Por qué lo escogí? Pues vi una portada preciosa y cuando leí la sinopsis, drama oriental con acoso escolar, pensé que era un libro para mi.

Cuando llegué a casa y leí bien toda la información de la contraportada me di cuenta que el autor es un reconocido experto en coaching y asesoramiento psicológico y pensé: "Mierda, Eva. La has cagado!" 😓, pero como es un libro corto decidí empezarlo en ese mismo momento.

La verdad es que nos explica una historia bonita, el sufrimiento de una madre debido al acoso del cual es víctima su hijo en la escuela. Nos habla de perdón y de enfrentarse a un@ mism@, de encontrar la paz interior.

Según Noguchi "La vida es un espejo que refleja nuestro interior", si tenemos emociones negativas estas se proyectarán y se incrementará nuestro malestar, en cambio, si las emociones que sentimos son positivas viviremos felices. Por lo tanto, cuando nos encontremos delante de algún problema debemos buscar la solución en nosotr@s mism@s.

Si os gusta reflexionar sobre las emociones y el autoconocimiento, este libro os encantará. Si más bien sois escéptic@s, como yo, os gustará pero no os maravillará. Pero sí que es cierto que es un libro que da para pensar.

¿Os gustan este tipo de lecturas? Os leo.

Aquí os dejo los ocho pasos que hay que seguir para conseguir perdonar:

- Paso 1: Trazar fronteras.
- Paso 2: Desahogarnos.
- Paso 3: Entender las motivaciones.
- Paso 4: Expresar agradecimiento.
- Paso 5: Recitar palabras de agradecimiento.
- Paso 6: Disculparnos.
- Paso 7: Analizar lo aprendido.
- Paso 8: Recitar el perdón.



Sinopsi:

A partir d'una història senzilla i emotiva, Yoshinori Noguchi (Hiroshima, 1963), un reconegut expert en coaching i assessorament psicològic, ens situa davant d'un mirall per a enfrontar-nos amb el nostre interior que és, en definitiva, el que determina tot el que ens passa en la vida.

L'Eiko està preocupada perquè els nens de l'escola maltracten el seu fill Yuta, i se sent totalment impotent i sola davant d'un problema que no sap com resoldre. Fins que el seu amic Yaguchi li ofereix un mètode sorprenent que la farà viure la situació més difícil de la seva vida: enfrontar-se als seus fantasmes i continuar endavant amb esperit nou.

A mig camí entre el coaching i les constel·lacions familiars, La llei del mirall ens retroba amb una filosofia oriental renovada i ens proposa pautes clares i efectives per a resoldre d'arrel els problemes de la vida.

El 90% dels lectors japonesos han plorat amb aquesta història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada