dijous, 12 de novembre del 2020

Seguiré els teus passos de Care Santos



Autor/a: Care Santos (Mataró, 1970)

Editorial: Columna/Destino

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Català

Gènere: Ficció contemporània

Número de pàgines: 512



CATALÀ:

Vaig descobrir Care Santos amb el llibre Tot el bé i tot el mal, un llibre que parla de la maternitat imperfecta i on la Reina reflexiona sobre la vida i sobre les prioritats.

En aquest cas, la Reina, ha d’enfrontar-se al seu passat i al de la seva família i per això ens transporta a la Barcelona de l’any 1939, justament al dia que va ser ocupada per les tropes franquistes, i a Conques, un petit poble del Pallars Jussà.

He reconegut moltes localitzacions de les que surten a la novel·la, Artesa de Segre, Ponts, Comiols, tot el Pallars, ho tinc a tocar de casa

Com us he avançat al començament, el llibre es centra en la necessitat de conèixer el passat, per no oblidar-lo i per no cometre els mateixos errors. Ens farà reflexionar, com en l’anterior novel·la, i ens recordarà un passat recent de la nostra història.

Els personatges que apareixen són personatges molt reals, molt corrents, amb històries interessants per explicar.

La trama està escrita en dues línies temporals. L’actual narra la investigació de la Reina a Conques i l’altra ens narra el passat de la seva família.

Si heu llegit Tot el bé i tot el mal i voleu conèixer una mica més a la Reina us la recomano molt. Si sou de la zona del Pallars o d’algun lloc proper, també, sempre fa gràcia conèixer les localitzacions. I, en general, si us agraden les novel·les ben escrites, lleugeres i amb un punt d’intriga i d’història, no us ho penseu.

ESPAÑOL:

Descubrí a Care Santos con el libro Todo el bien y todo el mal, un libro que habla de la maternidad imperfecta y donde Reina reflexiona sobre la vida y sus prioridades.

En este caso, Reina, debe enfrentarse a su pasado y al de su familia y para ello nos transporta a la Barcelona del año 1939, justamente al día en que fue ocupada por las tropas franquistas, y a Conques, un pequeño pueblo del Pallars Jussà.

He reconocido muchas localizaciones de las que salen en la novela, Artesa de Segre, Ponts, Comiols, todo el Pallars, lo tengo al lado de casa

Como os he adelantado al principio, el libro se centra en la necesidad de conocer el pasado, para no olvidarlo y para no cometer los mismos errores.

Nos hará reflexionar, como en la anterior novela, y nos recordará un pasado reciente de nuestra historia.

Los personajes que aparecen son personajes muy reales, muy corrientes, pero con historias interesantes para contar.

La trama está escrita en dos líneas temporales. La actual narra la investigación de Reina en Conques, y la otra nos narra el pasado de su familia.

Si habéis leído Todo el bien y todo el mal y queréis conocer un poco más a Reina, os lo recomiendo mucho. Si sois de la zona del Pallars o de alguna zona cercana, también, siempre hace gusta conocer las localizaciones. Y, en general, si os gustan las novelas bien escritas, ligeras y con un punto de intriga e historia, no os lo penséis.



Sinopsi:

La Reina, una dona acostumada a prendre totes les decisions, rep una trucada que ho pot canviar tot: algú pretén obrir la tomba del seu pare, mort en estranyes circumstàncies a Conques, un poblet del Pallars Jussà, fa quaranta-quatre anys. En un moment en què la seva pròpia vida travessa un moment complicat, inicia un viatge al Pirineu per enfrontar-se al seu passat i amb la sorprenent història d’en Josep Gené, que ens durà fins al 29 de gener de 1939, el dia en què Barcelona va ser ocupada per les tropes de Franco.

Un dia de vencedors i vençuts.


3 comentaris:

  1. He llegit 'Tot el bé i tot el mal', i no sóc del Pallars, però m'encanta, així que suposo que sóc un bon 'target' pel llibre, hahaha! No, en realitat tinc aquest llibre a la lleixa de pendents des que vaig llegir l'altre de la Reina, i això que no és el que més m'ha agradat de l'autora, però les seves històries, com les descrius tu, ben escrites, lleugeres i amb un punt d'intriga, m'agraden prou com per anar-la llegint. L'únic que m'ha impedit fer-ho de moment és que vaig comprar aquesta edició de Columna que és una mica totxo per carregar amunt i avall, però previsiblement el llegiré a principis de l'any que ve.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo només he llegit les de la Reina, però per poc que pugui, vull llegir-ne alguna més.

      Elimina