dimarts, 17 de novembre del 2020

Rebelión en la granja de George Orwell



Autor/a: Eric Arthur Blair (Motihari, Índia, 1903 – Londres, 1950)

Editorial: DeBolsillo

Any de la primera edició: 2013

Llengua original: Anglès

Traducció: Marcial Souto

Gènere: Ficció contemporània 

Número de pàgines: 144



CATALÀ:

Aquest llibre és una crítica ferotge dels règims totalitaris, que va ser publicat per primera vegada l’any 1949, com sàtira del règim de Stalin.

Com bé diu el títol, a la granja Manor, els animals es rebel·len contra el granger i el fan fora, a ell i a tots els humans, per prendre el control de la granja i de les seves vides. Els porcs són els que passen al davant perquè són els animals més intel·ligents.

Durant la lectura es fa evident que les dictadures es nodreixen de la ignorància de la població. En aquest cas, la majoria d’animals no saben llegir i es limiten a acatar ordres i, sobretot, tenen molt poca memòria.

Us recomano molt la seva lectura. És una obra plena d’al·legories i de crítica a l’individualisme i egoisme de l’esser humà.

Heu llegit alguna cosa de George Orwell? Fa un temps vaig llegir 1984 i també em va agradar molt. L’autor té un estil directe i clar, i un pensament molt crític.

ESPAÑOL:

Este libro es una crítica feroz a los regímenes totalitarios, que fue publicado por primera vez el año 1949, como sátira al régimen de Stalin.

Como podéis intuir por el título, en la granja Manor, los animales se rebelan contra el granjero y lo echan, a el y a todos los demás humanos, para tomar el control de la granja y de sus vidas. Los cerdos son los animales más inteligentes y por eso son los que pasan delante.

Durante la lectura se evidencia que las dictaduras se nutren de la ignorancia de la población. EN este caso, la mayoría de animales no sabe leer y se limitan a acatar órdenes y, por encima de todo, tienen muy poca memoria.

Os recomiendo mucho esta lectura. Es una obra llena de alegorías y de crítica al individualismo y egoísmo del ser humano.

¿Habéis leído alguna obra de George Orwell? Hace tiempo leí 1984 y también me gustó mucho. EL autor tiene un estilo directo y claro, y un pensamiento muy crítico.

“Todos los animales son iguales, pero algunos son más iguales que otros”


Sinopsis:

Un rotundo alegato a favor de la libertad y en contra del totalitarismo que se ha convertido en un clásico de la literatura del siglo XX.

Esta sátira de la Revolución rusa y el triunfo del estalinismo, escrita en 1945, se ha convertido por derechos propio en un hito de la cultura contemporánea y en uno de los libros más mordaces de todos los tiempos. Ante el auge de los animales de la Granja Solariega, pronto detectamos las semillas de totalitarismo en una organización aparentemente ideal; y en nuestros líderes más carismáticos, la sombra de los opresores más crueles.

2 comentaris:

  1. Aquest llibre és una animalada, mai més ben dit! Ho dic en broma, pel joc de paraules, però en realitat és brutal, em va encantar. Més que 1984 i tot. És per llegir-lo i rellegir-lo moltes vegades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És boníssim. Bestial (per continuar el joc de paraules 😜)
      A mi també m’ha agradat molt però trobo que és diferent a 1984 ( que també em va flipar). Crec que no podria triar 😅

      Elimina