dimarts, 19 de setembre del 2023

Els crims de Chopin i L'última melodia de Chopin de Blue Jeans

Autor/a: Francisco de Paula Fernández (Sevilla, 1978)

Editorial: Columna

Any de la primera edició: 2022/2023

Llengua original: Espanyol

Traducció: Núria Parés Sellarès

Gènere: Novel·la negra

Número de pàgines: 488/544


CATALÀ:

He de dir que aquests dos llibres m'han sorprès gratament. Tot i que inicialment vaig pensar que estaven destinats a un públic més jove, de seguida vaig descobrir que eren una lectura molt entretinguda.

Els personatges encaixen amb els estàndards típics de la literatura juvenil, amb la majoria sent joves i una atenció destacada en les seves relacions i sentiments. Això m'ha ofert una visió interessant per a la meva lectura com a adulta.

La trama, no obstant això, té elements de novel·la negra, amb robatoris, assassinats i corrupció que mantenen l'interès al màxim. Vull destacar com l'autor ha aconseguit barrejar aquestes dues tonalitats de manera tan eficaç. I, a més, l'existència d'un final tancat a la segona novel·la satisfà els lectors que busquen respostes i finals tancats.

Jo vaig llegir els llibres en ordre invers i vaig trobar que, tot i haver-hi moments en què em va faltar informació, podia seguir la trama amb relativa facilitat. És un punt a favor que les dues novel·les puguin ser llegides per separat, ja que ofereixen una major flexibilitat.

Un dels aspectes més encoratjadors de la meva experiència amb aquests llibres va ser que, gràcies a Grup 62 , vaig tenir la possibilitat de compartir-los amb la Rut, la meva neboda, ja que ella tenia el primer llibre i vam intercanviar-los.

I vosaltres, compartiu lectures amb altres membres de la família? Jo amb la meva mare moltes.


ESPAÑOL:

Debo decir que estos dos libros me han sorprendido gratamente. Aunque inicialmente pensé que estaban destinados a un público más joven, enseguida descubrí que eran una lectura muy entretenida.

Los personajes encajan con los estándares típicos de la literatura juvenil, con la mayoría siendo jóvenes y una atención destacada en sus relaciones y sentimientos. Esto me ha ofrecido una visión interesante para mi lectura como adulta.

La trama, sin embargo, tiene elementos de novela negra, con robos, asesinatos y corrupción que mantienen el interés al máximo. Quiero destacar cómo el autor ha logrado mezclar estas dos tonalidades de forma tan eficaz. Y, además, la existencia de un final cerrado en la segunda novela satisface a los lectores que buscan respuestas y finales cerrados.

Yo leí los libros en orden inverso y encontré que, a pesar de haber momentos en los que me faltó información, podía seguir la trama con relativa facilidad. Es un punto a favor de que ambas novelas puedan ser leídas por separado, puesto que ofrecen una mayor flexibilidad.

Uno de los aspectos más alentadores de mi experiencia con estos libros fue que, gracias a Grup 62 , tuve la posibilidad de compartirlos con Rut, mi sobrina, ya que ella tenía el primer libro e intercambiamos.

Y vosotros, ¿compartís lecturas con otros miembros de la familia? Yo con mi madre muchas.




Sinopsi:

Els crims de Chopin:

En diverses cases de Sevilla s’han produït una sèrie de robatoris que preocupen tota la ciutat. El lladre, a qui anomenen «Chopin» perquè sempre deixa una partitura del famós compositor per signar el robatori, s’emporta diners, joies i altres articles de valor. Una nit apareix un cadàver en una d’aquestes cases i la tensió augmenta.

En Nikolai Olejnik és un jove polonès que va arribar a Espanya amb el seu avi fa uns anys i que viu a base de delinquir. La seva passió més gran és tocar el piano. De cop tot es complica i es converteix en el principal sospitós d’un assassinat. En Niko va al despatx de la Celia Mayo, detectiu privada, per demanar-li ajuda i allà coneix la Triana, la filla de la Celia. La jove de seguida li crida l’atenció, tot i que no és el millor moment per enamorar-se.

La Blanca Sanz tot just fa cinc mesos que treballa al diari El Guadalquivir quan li filtren dades sobre el cas Chopin que ningú més coneix. Des d’aquell moment s’obsessiona amb la investigació i intenta descobrir qui hi ha darrere d’aquests robatoris.

Intriga, misteri, amor i crims són la base d’aquesta novel·la ambientada als enigmàtics carrers de Sevilla, en què el lector formarà part de la investigació. Aconseguiràs endevinar qui és el culpable?

L'última melodia de Chopin:

La detectiu privada Celia Mayo ha desaparegut. La Triana i en Niko encara tenen l’esperança de trobar-la, tot i que saben que les possibilitats cada cop són més baixes. Un dia, els dos joves reben una trucada anònima que els assegura que és viva. És veritat, aquesta vegada, o es tracta d’una broma de mal gust?

Mentrestant, la Blanca es recupera de les lesions que va patir en l’accident d’helicòpter. La seva companya periodista Luna González està investigant i no s’aturarà fins a descobrir el que va passar, malgrat que això la posi en risc.

Sevilla s’ha convertit en una ciutat perillosa on sembla que ningú està segur. Els misteris i les morts sospitoses es van produint i la policia no aconsegueix trobar-ne els culpables. Aconseguiran descobrir la veritat d’aquests successos?

A L’última melodia de Chopin Blue Jeans torna a superar-se amb un thriller trepidant i ple de girs que atraparan el lector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada