dilluns, 12 de juny del 2023

El vol de l'estel de Laetitia Colombani

Autor/a: Laetitia Colombani (Bordeus, 1976)

Editorial: Salamandra

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Francès

Traducció: Valèria Gaillard Francesch

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 208


CATALÀ:

Feia temps que volia llegir el llibre perquè l'anterior que havia llegir de l'autora, La trena, m'havia encantat, però no va ser fins que la Núria me'l va regalar que em vaig decidir a llegir-lo. Des d'aquí Núria, gràcies pel regalàs!

El vol de l'estel és una novel·la que exposa una realitat dura i impactant: l'esclavatge encobert a l'Índia, especialment en el context de les capes més baixes de la societat, amb un enfocament especial en les dones. Aquesta obra  ens transporta a un món on les nenes són obligades a treballar des de ben petites, sense tenir accés a l'educació i passant de ser explotades pels seus pares, i ser obligades a casar-se, a ser explotades pels sogres.

La protagonista de la història és la Lena, una senyora francesa que decideix involucrar-se i ajudar dins de les seves possibilitats. Ens mostra determinació i força i, malgrat les dificultats i els obstacles amb què es troba, fa el que pot per intentar ajudar aquesta societat.

El que m'ha agradat del llibre és que, tot i tractar temes tan durs com l'esclavatge, transmet optimisme. A través dels personatges i les seves històries, l'autora reflecteix el poder de la solidaritat, la resiliència i la lluita per la justícia.

La narrativa de Colombani és captivadora i emotiva, i encara que potser no he connectat tant amb aquesta obra com vaig fer-ho amb La trena, aconsegueix emocionar. Els detalls de la vida quotidiana i les descripcions ens transporten a l'Índia.

En resum, aquesta és una novel·la impactant que tracta l'esclavatge encobert a l'Índia i la lluita per la llibertat i la dignitat de les dones. És un llibre que, a més d'entretenir, ens fa reflexionar.

Us heu animat ja a llegir Colombani?


ESPAÑOL:

Hacía tiempo que quería leer el libro porque el anterior de la autora, La trenza, me había encantado, pero no fue hasta que Núria me lo regaló que me decidí a leerlo. ¡Desde aquí Núria, gracias por el regalazo!

El vuelo de la comenta es una novela que expone una realidad dura e impactante: la esclavitud encubierta en la India, especialmente en el contexto de las capas sociales más bajas, con un enfoque especial en las mujeres. Esta obra nos transporta a un mundo donde las niñas son obligadas a trabajar desde pequeñas, sin acceso a la educación y pasando de ser explotadas por sus padres, y ser obligadas a casarse, a ser explotadas por los suegros.

La protagonista de la historia es Léna, una mujer francesa que decide involucrarse y ayudar dentro de sus posibilidades. Nos muestra determinación y fuerza, y aunque se encuentra con dificultades y obstáculos, hace todo lo posible para intentar ayudar a esta sociedad.

Lo que me ha gustado del libro es que, aunque los temas que trata son duros, transmite optimismo. A través de los personajes y sus historias, la autora refleja el poder de la solidaridad, la resiliencia y la lucha por la justicia.

La narrativa de Colombani es cautivadora y emotiva, y aunque no he conectado tanto con esta obra como lo hice con La trenza, consigue emocionar. Los detalles de la vida cotidiana y las descripciones nos transportan a la India.

Resumiendo, es una novela impactante que trata sobre la esclavitud encubierta y la lucha por la libertad y la dignidad de las mujeres. Es un libro que, además de entretener, nos hace reflexionar.

¿Os habéis animado a leer a Colombani?



Sinopsi:

Després del drama que ha dinamitat la seva existència, Léna decideix deixar-ho tot i emprèn un viatge al golf de Bengala. Perseguida pels fantasmes del passat, no troba una mica de pau fins que, a l'alba, s'acosta a nedar a les aigües de l'Índic, on una nena juga amb un estel tots els matins.

Un dia, a punt d'ofegar-se arrossegada pel corrent, Léna sobreviu miraculosament gràcies a l'avís de la petita i la intervenció de la Xarxa Brigade, un grup femení d'autodefensa que s'entrenava pels voltants. Agraïda, es posa en contacte amb la nena i descobreix que treballa sense descans en un restaurant. Mai ha anat a escola i s'ha tancat en un mutisme absolut.

Què amaga el seu silenci? Quina és la seva història?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada