dijous, 7 de juliol del 2022

El color dels coloms de Rubèn Intente

Autor/a: Rubèn Intente (Castellar del Vallès, 1971)

Editorial: Llibres del Delicte

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 268

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

L'últim Delicte que he llegit és una novel·la policíaca ambientada a Terrassa.

La lectura m'ha semblat una exposició de fets i ambients, i una presentació de personatges que, a priori, no encaixen de cap manera. Només al final aconseguim treure l'entrellat de tot. Barreja l'assassinat d'un artista, amb el procés català i l'aparició d'una sèrie de coloms morts. Potser per aquest batibull m'ha costat fer-me-la meva.

Els personatges no són els típics de la novel·la negra, i de tots ells m'agradaria destacar a la iaia Angeleta, és la millor, la que m'ha fet riure.

Des del meu punt de vista, és una lectura especial, àgil i fàcil de llegir, però de digestió complicada.

Algú de vosaltres l'ha llegit? Quin és el personatge que destacaríeu?

Vull agrair la confiança de l'editorial i l'enviament de l'exemplar.


ESPAÑOL:

El último Delicte que he leído es una novela policíaca ambientada en Terrassa.

La lectura me ha parecido una exposición de hechos y ambientes, y una presentación de personajes que, a priori, no encajan de ninguna manera. Sólo al final conseguimos recomponer el puzle y entenderlo todo. Mezcla el asesinato de un artista, con el proceso catalán y la aparición de una serie de palomas muertas. Quizás sea esta mezcla, caótica para mí, la que ha hecho que me haya costado hacerme mía la historia.

Los personajes no son los típicos de la novela negra, y de todos ellos me quedo con la yaya Angeleta, es la mejor, la que me ha hecho reír.

Desde mi punto de vista, es una lectura especial, ágil y fácil de leer, pero de digestión complicada.

¿Alguien por aquí lo ha leído? ¿Cuál es el personaje que destacaríais?




Sinopsi:

La mort del conegut artista local Llorenç Balaguer és tota una incògnita per als Mossos d’Esquadra. L’aparició, alhora, de grups de coloms sacrificats en forma de ritus estranys per alguns parcs de la ciutat desconcerta encara més la policia i busquen una relació entre els dos fets.

El sotsinspector Campos i la sergent Suñol són els encarregats d’una investigació torbadora en què els diferents elements són complicats de relacionar. Un trencaclosques que a mesura que avança es torna més surrealista. Però, alerta, no tot el que sembla tenir una connexió la té i a vegades les cabòries de la ment juguen males passades.

Què tenen a veure el cadàver d’un artista mort en estranyes circumstàncies, un grapat de coloms decapitats i el context polític convuls del Procés català?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada