dilluns, 31 de gener del 2022

L'art d'explicar l'Art d'Enric Nogueras Abelló

Autor/a: Enric Nogueras Abelló (Barcelona, 1972)

Editorial: Columna

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Assaig

Número de pàgines: 208

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Deixeu-me agrair a Grup 62 l'enviament d'aquesta petita obra d'art, de manera fervorosa i a l'Enric Nogueras que l'hagi escrit. Quan vaig rebre'l de seguida vaig pensar que aquest era un llibre que em faria sortir de la meva zona de confort i tenia por de no poder-lo gaudir, i així ha sigut, he llegit un llibre que d'una altra manera hauria passat per alt, però com l'he gaudit!

És un llibre ideal per aquelles persones que no entenem la majoria d'obres d'art. A mi personalment m'agrada l'art, sovint no l'entenc, però m'agrada la part estètica, a vegades la paranoia i a vegades l'originalitat, però no entro a analitzar més a fons i ara he vist que em perdo moltes coses.

Recomano aquest llibre a tothom perquè, a banda de gaudir de les obres d'art que ens presenta amb tota mena de detalls, és un llibre que emociona, que sorprèn. Que ens explica quins missatges volen transmetre els i les artistes.

Una pila de caramels que ens parla d'amor i de la fugacitat del temps, un quadre que és un membre més d'una família, un tauler d'escacs que ens parla de la igualtat entre les persones i l'absurditat de la lluita entre els humans... i així va explicant fins a 30 obres. 

Aquesta és una idea que li sorgeix arran del confinament de l'any 2020 i que va iniciar al seu compte d'Instagram que us animo a seguir.

Ho explica tan bé i tan didàctic que vull un Enric Nogueras a la butxaca la propera vegada que entri a un museu 😍

ESPAÑOL:

Dejadme agradecer a Grup 62 el envío de esta pequeña obra de arte, de manera ferviente, y a Enric Nogueras que la haya escrito. Cuando recibí el libro en seguida pensé que me haría salir de mi zona de confort i tenía miedo de no poder apreciarlo, y así ha sido, he leído un libro que de otra forma habría pasado por alto, pero como lo he disfrutado!

Es un libro ideal para aquellas personas que no entendemos la mayoría de obras de arte. A mi personalmente me gusta el arte, a menudo no lo entiendo, pero me gusta la parte estética, a veces la paranoia y a veces la originalidad, pero no entro a analizar más a fondo y ahora he visto que me pierdo muchas cosas.

Recomiendo este libro a todo el mundo porque, además de disfrutar de las obras de arte que nos presenta con todo tipo de detalles, es un libro que emociona, que sorprende. Que nos explica cuales son los mensajes que quieren transmitir los y las artistas.

Un montón de caramelos que nos habla de amor y de la fugacidad del tiempo, un cuadro que es un miembro más de una familia, un tablero de ajedrez que nos habla de la igualdad entre las personas y la absurdidad de la lucha entre los humanos,... y así va explicando hasta 30 obras.

Esta es una idea que le surgió a raíz del confinamiento del año 2020 y que inició en su cuenta de Instagram que os animo a seguir.

Lo explica tan bien y es tan didáctico que quiero un Enric Nogueras en mi bolsillo la próxima vez que entre en un museo 😍



Sinopsi:

L’Art és la mentida que ens permet comprendre la veritat.

Una pila de caramels acumulats en una cantonada, una piscina plena d’oli de motor, un terra de fusta per on passejar-hi, quadres enigmàtics amb mil i una interpretacions però amb només una història real al darrere…

L’art —especialment el contemporani— pot sorprendre, deixar-nos indiferents o, fins i tot, indignar-nos quan creiem que té una simplicitat poc justificada. L’art d’explicar l’Art acosta obres d’art de tots els temps i, amb una explicació, pot fer que en gaudim, ens emocionem, ens posem tristos o, fins i tot, deixem anar alguna llàgrima de felicitat.

El llibre explica els motius pels quals un artista fa el que fa i el missatge que vol transmetre, de manera que davant d’una obra d’aparença senzilla, potser no cal afirmar amb tanta rotunditat «El meu fill petit ho fa millor!», tot i que no dubtem gens ni mica de les enormes possibilitats de tots els fills petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada