dilluns, 3 de maig del 2021

1 fill inesperat i 1 sofà de Gemma Vilanova

Autor/a: Gemma Vilanova (Barcelona, 1973)

Editorial: Símbol Editors

Any de la primera edició: 2019

Llengua original: Català

Gènere: No ficció

Número de pàgines: 194


CATALÀ:

Acabo de llegir el llibre i ara mateix agafaria tots els taps de plàstic que tinc a casa i els portaria al Josep, de fet, li faria una abraçada ben forta però com que sé que no li agraden em conformaria amb els taps ;)

A través de la seva experiència personal, la Gemma ens explica la història del seu fill, el #josepvalent, un nen amb trastorn de l'espectre autista, i del procés d'adaptació de tota la família a la seva arribada, amb els seus alts i baixos.

Em sembla una lectura obligatòria per aprendre valors com l'empatia, la generositat, la tolerància, tot, explicat amb una gran tendresa i amb molt i molt amor.

Gràcies, Gemma, per acostar-nos a la vida del Josep i de tants valents i valentes com ell que cada dia han de viure en aquest món normal éssent extraordinaris.

Us recomano molt el llibre, per tot això que us he comentat, i també us recomano que seguiu el seu perfil a Instagram (@josep_valent), on el podreu seguir en el seu dia a dia. M'encanta el seu somriure, somriu amb tota la cara i, per mi, això és senyal de noblesa.

ESPAÑOL:

Acabo de leer el libro y ahora mismo cogería todos los tapones de plástico que tengo en casa y se los llevaría a Josep, de hecho, le daría un abrazo bien fuerte pero como sé que no le gustan me conformaría con los tapones ;)

A través de su experiencia personal, Gemma nos cuenta, con sus altos y bajos, la historia de su hijo, #josepvalent, un niño con trastorno del espectro autista, y del proceso de adaptación de toda la familia con su llegada.

Me parece una lectura obligatoria para aprender valores como la empatía, la generosidad, la tolerancia, todo, explicado con una gran ternura y con mucho, mucho amor.

Gracias, Gemma, por acercarnos a la vida de Josep y otr@s much@s valientes como él que cada día deben vivir en este mundo normal siendo extraordinarios.

Os recomiendo mucho el libro, por todo lo que os he contado, y también os recomiendo que sigáis su perfil de Instagram (@josep_valent), donde lo podréis seguir en su día a día. Me encanta su sonrisa, sonríe con toda la cara y, para mi, eso es señal de nobleza.



Sinopsi:

Aquest llibre és una aproximació feta, des de la tendresa, a la sacsejada que suposa la irrupció de l'autisme a la vida somiada. Què pots fer quan l'objecte més preuat del teu fill desapareix al fons d'un barranc? Què sents quan, als 5 anys, decideix fugir i no el trobes? Què et passa pel cap quan entres en contacte amb el món de les persones invisibles de la societat? . 1 fill inesperat i 1 hastag és un relat escrit en primera persona per la Gemma, la mare d'en Josep, que et permetrà posar-te a la seva pell i entendre com, amb el pas dels anys, el fill no somiat, aquell que és capaç de treure el millor i el pitjor de nosaltres mateixos, esdevé una peça clau per ser feliç a la vida.

2 comentaris:

  1. Un llibre que a instagram ha tingut molta visibilitat. No dubto que deu ser molt entranyable, però he de reconèixer que no em ve massa de gust llegir històries d'aquest tipus, ara mateix.

    No m'has inclòs a la llista de blogs del Reducte? Snif!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òstia! Això ho arregli ara mateix. No tinc perdó de Déu!

      Elimina