dimarts, 26 de gener del 2021

El regne de les dones d'Anton Txèchov



Autor/a: Anton Pàvlovitx Txèchov (Taganrog, Rostov, Rússia, 1860 – Badenweiler, Alemanya, 1904)


Any de la primera edició: 2019

Llengua original: Rus

Traducció: Juan Gabriel Saiz

Gènere: Novel·la clàssica

Número de pàgines: 91


CATALÀ:

Avui us porto la ressenya del Petit Plaer que obre la col·lecció i que m'ha fet descobrir a Txèchov.

M'han agradat molt les descripcions, sobretot les del primer capítol, que m'han transportat a caminar, de la mà de l'Anna, pels carrers dels pisos dels treballadors i sentir les olors, sobretot les olors.

Txèchov ens presenta una sèrie de personatges típics en la Rússia de l'època tsarista, dividits en burgesos i obrers i, enmig de tots ells, l'Anna Akímova, una protagonista plena de contradiccions perquè la seva classe social és indefinida. Les seves contradiccions i les incerteses són descrites meravellosament bé per el realisme que caracteritza a l'autor.

Com tots els Petits Plaers que he llegit l'he gaudit i us el recomano. Coneixeu la ploma d'Anton Txèchov?


ESPAÑOL:

Hoy os traigo la reseña del Pequeño Placer que abre la colección y que me ha hecho descubrir a Chejov.

Me han gustado mucho las descripciones, sobretodo las del primer capítulo, que me han transportado a andar, de la mano de Anna, por las calles de los pisos de los trabajadores y a sentir los olores, sobretodo los olores.

Chejov nos presenta una serie de personajes típicos en la Rusia de la época zarista, divididos entre burgueses y obreros y, en medio de todos ellos, Anna Akímova, una protagonista llena de contradicciones porque su clase social es indefinida. Estas contradicciones y sus incertidumbres son descritas maravillosamente bien por el realismo que caracteriza al autor.

Como todos los Pequeños Placeres que he leído lo he disfrutado y os lo recomiendo. Conocéis la pluma de Chejov?




Sinopsis:

Per a una dona rica i independent de final del segle XIX, el matrimoni és el destí desitjable?

Amb només 26 anys, l’Anna Akímovna ha heretat una gran fàbrica que dona feina a milers de treballadors. Durant la celebració del Nadal, mentre puja i baixa les escales de casa seva, reflexiona sobre el futur que l’espera i les dificultats de trobar un bon marit. L'Anna no se sent còmoda ni amb els del pis de dalt, a la part noble, on rep els membres de l'alta societat de la província, amb qui li toca alternar ara que és rica --però que sap que la menyspreen pel seu origen--, ni amb els del pis de baix, els treballadors i les dones del poble ras, de qui se sent separada per la seva nova condició.

2 comentaris:

  1. Fa tant temps que sento parlar de Txèchov (i molt bé), i no se m'ha plantat mai davant... és massa temptador aquest llibre, tota la col·lecció de fet. Et permet conèixer grans autors i autores a petites dosis. Em sembla que acabarà caient... quina feinada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si em vols fer cas a mi, és una col·lecció imprescindible 😊

      Elimina