dijous, 14 de gener del 2021

Tony Takitani d'Haruki Murakami

Autor/a: Haruki Murakami (Kyoto, 1949)

Editorial: Empúries/Tusquets

Any de la primera edició: 2019

Llengua original: Japonès

Traducció: Albert Molla Cabellos

Il·lustracions: Ignasi Font

Gènere: Conte il·lustrat

Número de pàgines: 75


CATALÀ:

Feia temps que no llegia res del meu autor preferit i m'he decidit per aquest conte il·lustrat, inclòs dins el seu llibre de contes El salze cec i la dona adormida, i que Empúries Narrativa ha publicat per separat.

Adoro la manera de narrar de Murakami, ho sabeu, i amb la història de soledat de Tony Takitani he tornat a gaudir d'allò més. He sentit la tristesa de Tony i la seva necessitat, encara que he trobat a faltar aquella atmòsfera mig onírica, mig real, a la que ens té acostumats l'autor.

Les il·lustracions d'Ignasi Font són precioses i, tot i que no segueixen el fil de la història, la complementen amb imatges ben trobades de solitud.

Vosaltres sou dels que heu entrat al món Murakami o bé dels que no heu pogut travessar el mur? Us agrada la seva obra o no us agrada?

ESPAÑOL:

Hacía tiempo que no leía nada de mi autor preferido y me he decidido por este cuento ilustrado, incluído en su libro Sauce ciego, mujer dormida, y que Tusquets Editores a publicado por separado.

Adoro la manera de narrar de Murakami, lo sabéis, y com la historia de soledad de Tony Takitani he vuelto a disfrutar mucho. He sentido la tristeza de Tony y su necesidad, pero he hechado de menos aquella atmosfera medio onírica, medio real, a la que nos tiene acosrtumbrados el autor.

Las ilustraciones de Ignasi Font son preciosas y, aunque no siguen el hilo de la historia, la complementan con imágenes de solitud.

Vosotr@s sois de l@s que habéis entrado en el mundo Murakami o de l@s que no habéis podido cruzar el muro? Os gusta su obra o no?




Sinopsi:

Què ens lliga al món?

En Tony Takitani és un jove que ha crescut aïllat, entre burles dels companys, i molt sol, perquè el seu pare, trompetista de jazz, marxa sovint per tocar en gires. És un bon profesional molt dotat per al dibuix, i es guanya bé la vida il·lustrant cobertes de revistes de cotxes i anuncis. Un dia, coneix una noia que treballa a temps parcial en una editorial i vesteix amb un gust exquisit, i la seva solitud acaba.

Meravellosament il·lustrat per Ignasi Font, un relat del cèlebre escriptor japonès sobre la necessitat d'afecte, les relacions i els lligams emocionals que mantenim amb el passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada