diumenge, 24 de maig del 2020

El braçalet de granats d'Aleksandr Kuprín

Autor/a: Aleksandr Kuprín (Narovchat, Rússia, 1870 – Sant Petersburg, Rússia, 1938)
Editorial: Viena Edicions
Any de la primera edició: 2020
Llengua original: Rus
Traducció: Laia Perales Galán
Gènere: Novel·la clàssica
Número de pàgines: 128

CATALÀ:
Com podeu anar veient, m’estic tornant addicta a la col·lecció Petits Plaers de Viena Edicions. Aquest cop he llegit El braçalet de granats.

Aleksandr Kuprín ens fa reflexionar sobre l’amor de veritat a través de la vida de la Vera. Ens parla d’una veritable història d’amor, un amor totalment romàntic i tràgic i, a través de la resta de personatges, es representen altres tipus d’històries d’amor. La de la Vera, que no sent amor passional pel seu marit però sí amistat sincera i fidel. La de l’Anna, la germana de la Vera, que no està enamorada del seu marit i flirteja amb altres homes. La del general Anósov, avi de la Vera i l’Anna, que va estar casat i la seva dona va fugir amb un artista. I la de G. S. J., que val més que llegiu vosaltres mateix@s.

Per mi, i sense entrar en detalls, el final és sublim. Llegiu-lo i em dieu que en penseu vosaltres 😍

ESPAÑOL:
Como podéis ir viendo, me estoy volviendo adicta a la colección Petits Plaers de Viena Edicions (en español Pequeños Placeres de Ediciones Invisibles ). Esta vez he leído El braçalet de granats.

Aleksandr Kuprín nos hace reflexionar sobre el amor de verdad a través de la vida de Vera. Nos habla de una verdadera historia de amor, un amor totalmente romántico y trágico y, a través del resto de personajes, se representan otros tipos de historias de amor. La de Vera, que no siente amor pasional por su marido pero sí una mistad sincera y fiel. La de Anna, la hermana de Vera, que no está enamorada de su marido y flirtea con otros hombres. La del general Anósov, abuelo de Vera y Anna, que estuvo casado y su mujer se fugó con un artista. Y la de G.S.J., que es mejor que leáis vosotr@s mism@s.

Para mí, y sin entrar en detalles, el final es sublime. Leedlo y me decís qué pensáis vosotr@s 😍


                         
Sinopsis:
Un dels relats més estimats pels lectors russos, fins ara inèdit en català.

Fa temps que la princesa Vera rep apassionades cartes d’amor d’un home misteriós. Fins ara, no semblava que fos res que l’hagués d’inquietar. Però, tot d’una, l’enamorat secret fa un pas més: el dia del sant de la princesa li envia un braçalet de granats. Qui és aquest home i què espera d’ella? És un boig o bé es tracta d’un enamorat que, en el seu arravatament, ha perdut el sentit de la mesura? I, encara més enllà, existeix això que l’admirador secret anomena «l’amor vertader», una passió d’aquelles que només apareix un cop cada mil anys?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada