dimarts, 26 de maig del 2020

La psicòloga d’Helene Flood


Autor/a: Helene Flood (Oslo, 1982)
Any de la primera edició: 2020
Llengua original: Anglès
Traducció: Esther Roig Giménez
Gènere: Thriller psicològic
Número de pàgines: 464

CATALÀ:
Aquest thriller comença amb la història de la Sara, una psicòloga el marit de la qual desapareix de sobte sense que ningú en sàpiga res. El llibre es centra en la investigació d’aquesta desaparició, però sobretot en els detalls d’aquesta investigació, en la part més psicològica.

T’endinsa en els pensaments i els sentiments de la protagonista, en els seus records i en els dubtes que aquests li generen, i en l’angoixa que li genera la pèrdua de confiança en ells.

El llibre en general m’ha agradat i m’ha semblat entretingut però, després d’alguns girs que et fan tenir varis sospitosos, el final l’he trobat una mica forçat. Sorprenent, això sí, però m’esperava alguna cosa més “currada”.

Si l’heu llegit ja sabreu de què us parlo. Quina impressió us ha causat a vosaltres?

ESPAÑOL:
Este thriller empieza con la historia de Sara, una psicóloga el marido de la cual desaparece sin dejar rastro. El libro se centra en la investigación de esta desaparición, pero sobretodo en los detalles de la investigación, en la parte más psicológica.

Te adentra en los pensamientos y en los sentimientos de la protagonista, en sus recuerdos y en las dudas que estos le generan, y en la angustia que le genera la pérdida de confianza en ellos.

El libro en general me ha gustado y me ha parecido entretenido pero, después de algunos giros que te hacen tener varios sospechosos, el final me ha parecido un poco forzado. Sorprendente, eso sí, pero me esperaba algo más “currado”.

Si lo habéis leído sabréis de qué os hablo. ¿Qué impresión os ha causado a vosotros?



Sinopsis:
Una parella en la trentena decideixen anar a viure a la casa on havia viscut tota la vida l’avi d’ell, que és on tristament l’han trobat mort. En Sigurd, que és arquitecte, decideix  remodelar-la per fer-se-la més seva però sembla que les obres no s’hagin d’acabar mai i hi viuen amb tot una mica a mitges. Un divendres ell marxa a passar el cap de setmana fora i ella preveu dos dies de sèries i lectura, però tot s’espatlla quan rep una trucada dels amics d’en Sigurd preguntant-li com és que no ha arribat a la cita. En canvi, ella tenia un missatge d’ell a la bústia de veu dient-li que havia arribat bé... Sembla que ha desaparegut misteriosament, i a l’angoixa creixent pel fet de no localitzar-lo s’hi afegeix que fets estranys comencen a passar a casa seva: objectes que desapareixen i tornen a aparèixer al seu lloc, sorolls inexplicables...

Un thriller immersiu i absorbent, barreja perfecta entre La noia del trenLuz de gas i Vértigo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada