dilluns, 28 de gener del 2019

La noia del vestit blau de Laia Vilaseca


Va ser una de les meves adquisicions de Sant Jordi i, entre unes coses i unes altres, el tenia pendent.

És una novel·la d’intriga ambientada en un ambient rural, amb uns habitants entranyables i peculiars. De lectura fàcil i ràpida.

M’ha enganxat des del primer moment per la història i per l’estil directe. El relat dels esdeveniments fa que no puguis parar de llegir perquè es manté l’intriga durant tota la lectura.

Les descripcions del poble i de l’entorn estan molt aconseguides. Vas llegint el llibre i, amb l’ajut d’un plànol del poble que hi ha dibuixat a la primera pàgina, saps en tot moment on ets.

Misteri, secrets, morts.... us la recomano si teniu poc temps per llegir.



Sinopsi:

Treviu és un petit poble de muntanya on hi regna la tranquil·litat. Per a la Martina és, a més, un lloc segur, ple de records d’infantesa i gent amb en la que pot confiar: l’únic lloc, de fet, on pot fugir després del que li ha succeït a la ciutat. Però Treviu no sempre ha estat així: l’any 1977 un accident a les seves mines va commocionar la comarca i va causar més de trenta morts. Poc després una noia d’identitat desconeguda es va suïcidar al Pont del Malpàs. Quan la Martina decideix investigar la identitat i vida d’aquesta noia després que algú n’hagi exhumat els ossos al cementiri vell, posa en marxa, sense saber-ho, una cadena d’esdeveniments que la faran dubtar de gairebé tothom del seu entorn i la submergiran en una perillosa aventura en la que haurà d’enfrontar-se a algú disposat a fer tot el que sigui necessari per evitar que els secrets del passat no surtin a la llum...

Mitjançant un estil proper, natural i directe, la Laia Vilaseca convida al lector a submergir-se en la vida d’aquest petit poble, ple de gent entranyable, però també ple de secrets i perills, per a gaudir d’una novel·la rural noir completament absorbent, i sens dubte la seva obra més personal fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada