dimarts, 18 de juliol del 2023

Heartstopper 2. La meva persona favorita d'Alice Oseman

Autor/a: Alice Oseman (Chatham, Regne Unit, 1994)

Editorial: Fanbooks

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Anglès

Traducció: Lluís Delgado Picó

Gènere: Novel·la gràfica

Número de pàgines: 320


CATALÀ:

Aquesta és una novel·la gràfica juvenil amb una temàtica LGTBIQ+ que tracta el procés d'acceptació de la identitat sexual protagonitzat per Nick, un dels personatges principals juntament amb el Charlie. Aquesta història, narrada amb delicadesa, reflecteix la realitat i les experiències de molts joves en la seva cerca d'autenticitat i acceptació.

Encara que personalment no m'ha aportat una gran revelació, crec que aquesta novel·la pot tenir un impacte més gran en un públic més jove i en plena exploració de la seva identitat sexual.

Tot i això, considero que aquesta obra té un valor innegable com a lectura que pot ajudar moltes persones en el procés de mostrar-se tal com són, allunyant-se d'allò què s'espera d'ells. L'autora ens explica el camí que el Nick recorre per acceptar la seva sexualitat, transmetent la importància de ser fidels a nosaltres mateixos i no conformant-nos amb les expectatives del nostre entorn.

A més a més, aborda altres temes importants com el bullying i l'homofòbia, transmetent valors fonamentals. Aquests temes són tractats d'una manera natural, i l'autora utilitza un llenguatge fàcil i realista, el qual permet connectar amb els personatges i les seves experiències de manera més efectiva.

Resumint, és una novel·la que ofereix una història bonica i delicada i que pot ser de molta ajuda per a aquelles persones que estiguin passant per un procés d'acceptació de la seva identitat sexual.

Per cert, no he llegit la primera part però he pogut seguir la història la mar de bé! 😉

Aquesta lectura em serveix per aconseguir la premissa del #reptereducte2023 "Llibre amb representació LGTBIQ+".

ESPAÑOL:

Esta es una novela gráfica juvenil con una temática LGTBIQ+ que trata del proceso de aceptación de la identidad sexual protagonizado por Nick, uno de los personajes principales junto a Charlie. Esta historia, narrada con delicadeza, refleja la realidad i las experiencias de muchos jóvenes en su búsqueda de la autenticidad i aceptación.

Aunque personalmente no me ha aportado una gran revelación, creo que esta novela puede tener un mayor impacto en un público más joven y en plena exploración de su identidad sexual.

A pesar de esto, considero que esta obra tiene un valor innegable como lectura una lectura que puede ayudar a muchas personas en el proceso de mostrarse tal y como son, alejándose de lo que se espera de ellos. La autora nos explica el camino que Nick recorre para aceptar su sexualidad, transmitiendo la importancia de sernos fieles a nosotros mismos y no conformándonos con las expectativas de nuestro entorno.

Además, aborda otros temas importantes como el bullying y la homofobia, transmitiendo valores fundamentales. Estos temas son tratados de una manera muy natural, y la autora utiliza un lenguaje fácil y realista, que permite conectar con los personajes y sus experiencias de manera más efectiva.

Resumiendo, es una novela que ofrece una historia bonita y delicada y que puede ser de mucha ayuda para aquellas personas que estén pasando por un proceso de aceptación de su identidad sexual.

Por cierto, no he leído la primera parte, pero he podido seguir la historia a la perfección! 😉

Esta lectura me sirve para conseguir la premisa del #RepteReducte2023 “Libro con representación LGTBIQ+”.



Sinopsi:

La segona part de Heartstopper, la novel·la gràfica que ha enamorat les xarxes socials.

En Nick i en Charlie són els millors amics. En Nick sap que en Charlie és gai i en Charlie està convençut que en Nick no ho és. Però l’amor és imprevisible i en Nick està a punt de descobrir un munt de coses noves sobre els seus amics, la seva família... i sobre ell mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada