dimarts, 24 de gener de 2023

L'estranya desaparició d'Esme Lennox de Maggie O'Farrell

Autor/a: Maggie O’Farrell (Irlanda del Nord, 1972)

Editorial: L'Altra

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Anglès

Traducció: Josep Alemany

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 216

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

No sé com fer aquesta ressenya ja que, en acabar el llibre, el vaig haver de pair. 

És un trencaclosques d'injustícies, de solitud, de records i oblits, i de secrets. És un llibre on es culpabilitza a la víctima, una dona rebel, un esperit lliure que, degut a les convencions socials de l'època, acaba tancada en un manicomi i silenciada per la seva família.

La lectura és un joc de temps i de veus entre el passat i el present que esdevé pertorbadora i que fa sentir ràbia i sorpresa. Toca temes sensibles que podrien convertir-lo en una lectura densa però no és així, és una lectura àgil i plena de misteri.

En poques pàgines se'ns transmeten moltes coses i estan escrites d'una manera molt elegant.

El final és el colofó perfecte d'aquesta història que haureu de llegir si voleu conèixer.

Anteriorment havia llegit Hamnet de la mateixa autora i ja em va semblar un llibre brillant, aquest, també ho és, i estic convençuda que els propers que llegiré també ho seran.

Quin em recomaneu llegir ara?


ESPAÑOL:

No sé como hacer esta reseña ya que, al finalizar el libro, tuve que digerirlo.

Es un puzle de injusticias, de solitud, de recuerdos y olvidos, y de secretos. Es un libro donde se culpabiliza a la víctima, una mujer rebelde, un espíritu libre que, debido a las convenciones sociales de la época, acaba encerrada en un manicomio y silenciada por su familia.

La lectura es un juego de tiempos y de voces entre el pasado y el presente que llega a ser perturbadora y que hace sentir rabia y sorpresa. Toca temas sensibles que podrían convertirlo en una lectura densa pero no es así, es una lectura ágil y llena de misterio.

En pocas páginas se nos transmiten muchas cosas y están escritas de una manera muy elegante.

El final es el colofón perfecto de esta historia que deberéis leer si lo queréis conocer.

Anteriormente había leído Hamnet de la misma autora y ya me pareció un libro brillante, este, también lo es, y estoy segura que los próximos que leeré también lo serán.

Cuál me recomendáis leer ahora?Sinopsi:

Un dia, mentre s’ocupa de la seva petita botiga de roba de segona mà, l’Iris Lockhart rep una notícia sorprenent: una germana de la seva àvia de qui no ha sentit a parlar mai està a punt de sortir de l’hospital psiquiàtric on ha passat part de la seva vida. L’àvia de l’Iris sempre havia dit que era filla única, però els documents proven que no hi ha cap error: l’Esme Lennox és la seva tia àvia. L’informe mèdic considera que és una dona sana i inofensiva, però no deixa de ser una desconeguda que segur que guarda uns secrets que alteraran la vida de l’Iris definitivament. ¿Per què no se n’ha parlat mai, a la família? Si l’Iris l’acull a casa seva, ¿quines veritats perilloses descobrirà? L’estranya desaparició d’Esme Lennox és un relat gòtic i apassionant sobre secrets familiars, vides entrellaçades i oportunitats perdudes i, com totes les novel·les de Maggie O’Farrell, és elegant, càlida i delicada, i perseguirà el lector molt més enllà de l’última pàgina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada