dijous, 12 de gener del 2023

Mentre la neu sigui blanca de Jordi Boixadós

Autor/a: Jordi Boixadós Bisbal (Barcelona, 1958)

Editorial: Columna

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la negra

Número de pàgines: 416

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

La meva primera ressenya de l'any és sobre una història familiar a mig camí entre Suècia i Catalunya, i que he pogut llegir gràcies a la gentilesa de Grup 62.

Jordi Boixadós ens endinsa en una trama plena de secrets i en la que l'Einar ha de dur a terme una investigació per descobrir la història de la seva família.

La trama m'ha agradat molt, plena de llaços familiars, i també els espais on discorre la història, que són espais naturals. Les descripcions de la natura sueca i catalana són molt bones i detallades.

Els personatges estan molt ben definits i són molt entranyables. Vull destacar el lligam que es crea entre l'Einar i el Pere, sense dir-se res, s'ho diuen tot. En general, tots els personatges et fan sentir part de la seva comunitat.

És un llibre molt sentimental també, o com a mínim, jo he interpretat la investigació de l'Einar com un acte d'amor cap al seu pare, ja que ho fa per ajudar-lo.

Doncs això, si us agraden les intrigues familiars, la natura o els personatges propers aquest llibre és per vosaltres.


ESPAÑOL:

Mi primera reseña del año es sobre una historia familiar a medio camino entre Suecia y Catalunya, y he podido leerla gracias a la gentileza de Grup 62.

Jordi Boixadós nos adentra en una trama llena de secretos familiares y en la que Einar debe realizar una investigación para descubrir la historia de su familia.

La trama me ha gustado mucho, llena de lazos familiares, y también los espacios por donde discurre la historia, que son espacios naturales. Las descripciones de la naturaleza sueca y catalana son muy buenas y detalladas.

Los personajes están muy bien definidos y son entrañables. Quiero destacar el apego que se crea entre Einar y Pere, sin decirse nada, se lo dicen todo. En general, todos los personajes te hacen sentir parte de su comunidad.

Es un libro muy sentimental también, o eso me ha parecido a mi, ya que he interpretado la investigación de Einar como un acto de amor hacia su padre, ya que lo hace para ayudarlo.

Pues eso, si os gustan las intrigas familiares, la naturaleza o los personajes cercanos, este libro es para vosotr@s.




Sinopsi:

 L’Einar, que va néixer i viu en una petita ciutat del nord de Suècia, no ha sabut mai, en els quaranta anys que té, per què el seu pare va abandonar Catalunya de ben jove i no hi ha volgut tornar. Les circumstàncies l’empenyeran a esbrinar-ho i el duran a un món de silencis que es manté des del passat.

«El fill el va mirar per veure si era capaç de distingir alguna emoció en el rostre de l’home que l’havia dut al món, quasi sempre inaccessible, quasi sempre tan serè i dur alhora, com el mar de gel on en aquell moment seien tots dos.

No es podia dir ben bé que fos un home sorrut; no era gaire parlador, però tampoc no defugia les converses. Només quan en una xerrada apareixia qualsevol cosa que tingués a veure amb la infància o amb l’adolescència, i sobretot quan per alguna raó es parlava del seu país d’origen, es tancava en si mateix. Quan allò passava, els seus ulls foscos semblaven adreçar-se cap a algun punt més enllà de les parets, dels arbres o del mar».

Ho sabem tot de la nostra família?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada