dijous, 24 de novembre del 2022

Una taca de sang de Rosana Andreu

Autor/a: Rosana Andreu  

Editorial: Llibres del Delicte

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 200

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Tothom mereix ser tractat amb respecte i és per això que cal educar els nens i les nenes en aquest sentit, i en aquesta novel·la això queda palès des del primer moment amb la tràgica mort de la Geannina en mans de la seva parella.

El llibre ens parla de la violència de gènere, dels prejudicis que tenim, i que hem d'evitar, envers els altres, sobretot, quan parlem dels seus orígens i donem per certs alguns tòpics que, sovint, són falsos.

L'autora crea una teranyina amb els diferents punts de vista de la gent del barri, entre els quals destaquen molts personatges femenins que reivindiquen, cadascun amb les seves casuístiques, la seva manera de veure i viure la sexualitat.

Com a resum cal apuntar que queda molt camí per recórrer en aquest tema i, com deia a l'inici, cal educar en el respecte.

Agraeixo a Llibres del Delicte la seva confiança i l'oportunitat que m'han donat de llegir aquesta novel·la que vaig devorar.


ESPAÑOL:

Todo el mundo merece ser tratado con respeto y por eso es necesario educar a los niños y las niñas en este sentido, y en esta novela queda claro desde el primer momento con la trágica muerte de Geannina a manos de su pareja.

El libro nos habla de la violencia de género, de los prejuicios que tenemos, y que debemos evitar, de los demás, sobre todo, cuando hablamos de sus orígenes y damos por ciertos algunos tópicos que muy a menudo son falsos.

La autora crea una tela de araña con los diferentes puntos de vista de la gente del barrio, entre los cuales destacan muchos personajes femeninos que reivindican, cada uno con sus casuísticas, su manera de ver y vivir la sexualidad.

Como resumen debo apuntar que queda mucho camino por recorrer en este tema y, como decía al principio, debemos educar en el respeto.

Agradezco a Llibres del Delicte su confianza y la oportunidad que me ha dado de leer esta novela que devoré.



Sinopsi:

La presència d’una taca de sang a la plaça és la prova del crim que hi va haver ahir. L’Albert va matar la Geannina. Avui, el comerç i la vida del barri es desperta a l’ombra d’un crim masclista. La història de la parella, víctima i botxí, destaparà pensaments ocults de tota la comunitat de veïns.

La mort de la Geannina ha trasbalsat la gent de la plaça: des de la fruiteria, el bar o la papereria fins a la biblioteca o l’estanc, els comentaris d’uns i altres reconstrueixen la realitat d’aquella parella amb una relació tan estranya.

Un noi assassina una noia al mig de la plaça davant d’un munt d’espectadors. Una altra mort fruit de la violència de gènere, però tothom creu saber com i per què aquella parella ha acabat així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada