dimarts, 27 de setembre del 2022

Musclos per sopar de Brigit Vanderbeke

Autor/a: Brigit Vanderbeke (Dahme, Alemanya, 1956 - Southern France, França, 2021)

Editorial: Viena

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Alemany

Traducció: Marisa Presas

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 144

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Per mi sempre és un goig tornar als Petits Plaers, i aquest cop ho he fet amb una novel·la curta però intensa, d'una intensitat que va creixent al llarg del relat.

A través de la preparació dels musclos per sopar, l'autora, fa una crítica al sistema patriarcal i autoritari present a moltes llars. Mentre esperen l'arribada del cap de casa, la mare i els dos fills (fill i filla), repassen la seva vida durant la qual han estat sotmesos a la tirania del seu marit i pare. Comparteixen secrets de família que només s'atreveixen a verbalitzar en els moments que estan sols a casa.

Sobta adonar-se que hi ha gent que prefereix viure infeliç que no pas lluitar contra allò que l'encadena a aquest tipus de vida. Que cada membre pateix a la seva manera, però amb la mateixa intensitat, i que només quan posen aquest patiment en comú es senten forts per rebel·lar-se.

Un altre Patit Plaer que m'ha fet descobrir una autora desconeguda per mi i que m'ha fet gaudir de la lectura.

Què en penseu vosaltres d'aquesta col·lecció?


ESPAÑOL:

Para mi siempre es un acierto volver a los Pequeños Placeres, y esta vez lo he hecho con una novela corta pero intensa, de una intensidad que va creciendo a lo largo del relato.

A través de la preparación de los mejillones para la cena, la autora, hace una crítica del sistema patriarcal y autoritario presente en muchos hogares. Mientras esperan la llegada del cabeza de familia, la madre y los dos hijos (hijo e hija), repasan su vida durante la que han estado sometidos a la tiranía del marido y padre. Comparten secretos de familia que solo se atreven a verbalizar en los momentos que están solos en casa.

Sorprende darse cuenta que hay gente que prefiere vivir infeliz que luchar contra aquello que la encadena a este tipo de vida. Que cada miembro sufre a su manera, pero con la misma intensidad, y que solo cuando ponen en común este sufrimiento se sienten fuertes para rebelarse.

Otro Pequeño Placer que me ha hecho descubrir a una autora que desconocía hasta ahora y que me ha hecho disfrutar de la lectura.

¿Qué os parece a vosotr@s esta colección?



Sinopsi:

Un sopar que ho canviarà tot.

Un vespre, una modèlica família alemanya espera la tornada del pare, el cap de casa, que ve d’un viatge de negocis que ha de suposar un ascens laboral i social. Han preparat musclos per sopar, el seu plat preferit, tot i que a cap dels altres els agraden especialment. Però passen les hores i el pare no arriba... Mare, fill i filla comencen a parlar i a poc a poc es va gestant una revolta que posarà en qüestió el sistema patriarcal al qual es troben sotmesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada