divendres, 24 de juliol del 2020

Els llops sempre tornen de Jaume Albert Ollé


Autor/a: Jaume Albert Ollé
Editorial: Pagès Editors
Any de la primera edició: 2019
Llengua original: Català
Gènere: Ficció històrica
Número de pàgines: 264

CATALÀ:

Vaig començar a llegir el llibre amb una mica de pressió perquè amb el Jaume tenim vincles familiars i no volia haver de trencar-los per una mala crítica, però ara que l’he acabat estic contenta d’haver-lo llegit perquè no hauré de mentir ;)

Els llops sempre tornen és una novel·la que està basada en uns fets reals ocorreguts al Pallars Sobirà a les acaballes de la 2a Guerra Mundial.

Història, amor, secrets familiars, traïcions, intriga... tot molt ben lligat i amb uns personatges molt ben aconseguits, entranyables alguns, menyspreables uns altres. Entrellaçant present i passat aconsegueix que la lectura sigui àgil i intensa.

M’han agradat molt les descripcions dels llocs, dels costums, de la gent (el Sisco, sobretot!)... es nota que l’autor es coneixedor del que parla.

Si us agraden les novel·les costumistes, històriques i amb molta dosi d’intriga us recomano que la llegiu, i ho dic seriosament, no per quedar bé.

Sou dels que sabeu detectar el llops que teniu al voltant? Tan si és que sí, com si és que no, aneu en compte perquè els llops sempre tornen!

ESPAÑOL:

Empecé a leer el libro con un poco de presión porque con Jaume nos unen vínculos familiares y no quería echarlos a perder por una mala crítica, pero lo cierto es que ahora que lo he acabado estoy contenta de haberlo leído porque no tendré que mentir ;)

Els llops sempre tornen (Los lobos siempre vuelven) es una novela basada en hechos reales ocurridos en el Pallars Sobirà a finales de la 2ª Guerra Mundial.

Historia, amor, secretos familiares, traiciones, intriga… todo muy bien ligado y con unos personajes muy bien conseguidos, entrañables unos, menospreciables otros. Enlazando presente y pasado se consigue que la lectura sea ágil e intensa.

Me han gustado mucho las descripciones de los lugares, las costumbres, la gente (de Sisco, sobretodo!)… se nota que el autor es conocedor de todo ello.

Si os gustan las novelas costumbristas, históricas y con mucha dosis de intriga os recomiendo su lectura, y lo digo en serio, no para quedar bien ;).

¿Sois de los que sabéis detectar a los lobos que tenéis al lado? Tanto si es que sí, como si es que no, tened cuidado porque los lobos siempre vuelven.


Sinopsis:

La nit del 24 de març de 1944, un bombarder alemany es va estavellar a les muntanyes pallareses, prop d’Enviny. Només es va trobar un tripulant mort a la cabina, totalment calcinat. A dia d’avui, la seva història encara és un misteri. Els llops sempre tornen relata les aventures que s’amaguen rere aquest avió accidentat i ens obre la porta a conèixer les relacions internacionals que es van teixir durant la II Guerra Mundial. És una novel·la històrica apassionada, plena d’acció i intriga i carregada de misteris que el lector haurà d’anar descobrint pàgina rere pàgina. Un text de factura clàssica, molt ben ambientada i amb un maneig efectiu de la tècnica de l’enjòlit i el misteri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada