dijous, 23 de juliol del 2020

El viatge de Luigi Pirandello


Autor/a: Luigi Pirandello (Vigo, 1976)
Any de la primera edició: 2020
Llengua original: Italià
Traducció: Narcís Comadira
Gènere: Literatura clàssica
Número de pàgines: 56

CATALÀ:

El nou llibre de la col·lecció Petits Plaers és una lectura idònia per aquestes dates. D’una banda ens parla del viatge que fa la protagonista per diverses ciutats italianes, cosa que suposa la sortida de la seva àrea de confort, del seu confinament, i la descoberta de nous llocs lluny de casa i dels seus fills. I per l’altra, ens parla d’un altre viatge, l’emocional, que va de la tristesa al romanticisme, i del romanticisme a la realitat més dura.

Sembla ser que Pirandello va voler fer un homenatge a la dona siciliana de la seva època, perquè en la societat en la que vivien, les dones eren invisibles i totalment servils a la família i, sobretot, al marit.

M’agradaria destacar les descripcions que fa l’autor, unes descripcions detallistes i extenses (potser massa pel meu gust) i precioses. Aconsegueix endinsar-te en els racons.

Com sempre, no puc fer una altra cosa que recomanar-vos aquesta petita joia de la literatura italiana ;)

ESPAÑOL:

El nuevo libro de la colección Pequeños Placeres es una lectura ideal para estas fechas. Por un lado nos habla del viaje que hace la protagonista por algunas ciudades italianas, cosa que supone la salida de su área de confort, de su confinamiento, y el descubrimiento de nuevos sitios lejos de casa y de sus hijos. I por el otro, nos habla de otro viaje, el emocional, que va desde la tristeza al romanticismo, y del romanticismo a la realidad más dura.

Parece que Pirandello quiso hacer un homenaje a la mujer siciliana de su época, porque en la sociedad de entonces la mujeres eran invisibles y estaban totalmente al servicio de la familia y, sobretodo, de su marido.

Me gustaría destacar las descripciones que hace el autor, unas descripciones detallistas y extensas (quizás demasiado para mi gusto) y preciosas. Consigue que te adentres en los rincones.

Como siempre, no puedo hacer otra cosa que recomendaros esta pequeña joya de la literatura italiana ;)


Sinopsis:

Fa tretze anys que l’Adriana Braggi no surt de casa. Des que va morir el seu marit, viu reclosa en el dol més sever. De fet, abans de casar-se tampoc havia sortit mai del poblet sicilià que l’havia vist néixer. Tot d’una, però, l’aparició d’uns lleus símptomes de malaltia faran que el seu cunyat l’obligui a anar a veure el metge a la capital i, com a conseqüència, a emprendre un viatge que li descobrirà tota la vida i tota la tendresa que s’ha perdut fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada