dijous, 5 de desembre del 2019

Gina de Maria Climent


Autor/a: Maria Climent Huguet (Amposta, 1985)
Any de la primera edició: 2019
Llengua original: Català
Gènere: Novel·la contemporània
Número de pàgines: 187

CATALÀ:
Fresca, espontània, divertida i profunda, sobretot profunda. I escrita en català de les Terres de l’Ebre!

M’agradaria destacar l’habilitat de Maria Climent de parlar de temes molt seriosos (malalties degeneratives, esterilitat, sexualitat, etc.) amb un sentit de l’humor brillant, dic brillant perquè crec que ha trobat el punt just sense arribar a ser frívola.

La història ens explica el pas a l’edat adulta de la Gina que ha estat diagnosticada amb esclerosi múltiple, i de les dificultats (o no) que això li comporta. I ens descriu el seu esperit de superació per compaginar la malaltia amb els seus objectius vitals.

M’ho he passat molt bé llegint el llibre i crec que és una autora a qui caldrà seguir-li la pista perquè espero que després de la primera novel·la en vinguin moltes altres. Us el recomano molt.

L’heu llegit? Heu sentit a parlar de l’autora?

ESPAÑOL:
Fresca, espontánea, divertida y profunda, sobretodo profunda. Y escrita en catalán de les Terres de l’Ebre.

Me gustaría destacar la habilidad de Maria Climent de hablar de temas muy serios (enfermedades degenerativas, esterilidad, sexualidad…) con un sentido del humor brillante, digo brillante porque creo que ha sabido encontrar el punto justo sin llegar a la frivolidad.

Me lo he pasado muy bien leyéndolo y creo que es una autora a quien tendremos que seguir los pasos porque espero que después de la primera novela haya muchas más. Os lo recomiendo mucho.

¿Lo habéis leído? ¿Habéis oído hablar de su autora?



Sinopsi:

«Quan ets menuda, no t’imagines que res pot anar malament. Lo futur és un bufet lliure infinit, és tot teu, és inabastable, és etern, i morir-te et passarà, però en una altra vida. Hi ha gent que ja ho sap, que ho té fotut, perquè han tingut la mala sort d’haver nascut en un país en guerra o un entorn desfavorable. En este món de merda per desgràcia en tenim milions i milions i milions d’exemples, de xiquets amb un futur complicat. Però no era el meu cas. Jo donava per feta la vida fàcil. La felicitat, potser. Sí, donava la felicitat per segura. A mi, la vida m’aniria de cara.»

Que la vida va de debò la Gina ho descobreix de cop: encara té l’adolescència a prop, i l’edat adulta, amb tots els compromisos, li cau molt lluny. Però un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I necessita començar a prendre decisions.

Escrita amb delicadesa i molt sentit de l’humor, i amb una profunditat sorprenent i il·luminadora, Gina és una novel·la original i poderosa, plena d’una vitalitat molt contagiosa.

“Aquest no és un llibre normal. Té una bellesa estranya, una lleugeresa profunda, una llengua genuïna i un humor alliberador”, Albert Om.

“Quan la vida és prou tràgica com per fer riure i plena de cabell d’àngel com un pastisset de Tortosa”, Natza Farré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada