dilluns, 15 d’abril del 2019

Aprendre a parlar amb les plantes de Marta Orriols


Aquest llibre descriu el procés d’un dol, el de la Paula, que ha d’aprendre a refer la seva vida sense la presència del Mauro, la seva parella.

Cada persona viu aquest procés a la seva manera i, només coneixent els detalls de la vida conjunta, es poden entendre els seus dubtes, els seus anhels, les seves pors, la seva manera d’actuar.

És una novel·la íntima i detallista que narra l’evolució de la Paula des del moment que es queda vídua i tothom vol marcar-li el futur, fins que decideix què vol fer i qui vol ser. Durant aquest període s’endinsa en la ràbia, la por, el desig i en la reconstrucció personal.

Paral·lelament a la història principal se’n desencadenen altres de secundàries com el dia a dia dins el servei de neonatologia a l’Hospital Sant Joan de Déu (la Paula és neonatòloga), les infidelitats en la parella, les relacions amb la família.

És una obra mereixedora del premi que li va ser atorgat, l’Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2018.


Sinopsi:


La Paula té quaranta anys, és neonatòloga i està viva. Quan una revelació i una pèrdua sobtada la porten a submergir-se en ella mateixa, emprèn un camí que l'endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, i que li despertarà l'instint de supervivència. Desorientada, s'haurà d'enfrontar fins i tot a ella mateixa per reorganitzar una geografia emocional que sent extingida.

Aprendre a parlar amb les plantes és una novel·la delicada escrita des del punt de vista d'una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d'enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.

1 comentari:

  1. A mi em va agradar molt. Trobo que està fantàsticament escrita, tot i que la premissa no sembla la més engrescadora, el resultat que aconsegueix Marta Orriols està molt ben aconseguit. Mereix tots els elogis que se li fan, premis inclosos.

    ResponElimina