dilluns, 30 de setembre del 2024

Sang Blava de Maria Sardans

Autor/a: Maria Sardans (Puig-reig, 1967)

Editorial: Llibres del Delicte

Any de la primera edició: 2024

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 326


CATALÀ:

Aquest és el tercer lliurament de la saga protagonitzada per Valentina Palau, un personatge que, des del meu punt de vista, és un dels més potents del gènere policíac en català. Valentina és una rica hereva agent del cos de  Mossos d'Esquadra, i destaca per la seva elegància, sofisticació i una força que atreu. Amb un instint excepcional per resoldre casos, tot i anar sovint a la seva, demostra ser una professional competent..

A Sang Blava, la Valentina es troba enmig d'un conflicte on ha de col·laborar amb la policia espanyola i la policia andorrana. La trama ens porta de viatge per localitzacions tan diverses com Sòria, Andorra, Mèxic, Rússia i diverses ciutats catalanes, això fa que ens endinsem en un escenari global i dinàmic, com ja passava en els anteriors lliuraments, i que afegeix profunditat a la investigació.

Després de llegir els anteriors llibres, tenia ganes de retrobar-me amb la Valentina en un nou cas, i aquesta història no m’ha decebut. La seva força com a personatge i la seva intuïció la converteixen en una protagonista irresistible. I segueixo amb ganes de més, per això espero poder llegir nous casos ben aviat.

M'agradaria destacar que, tot i ser una saga, els llibres es poden llegir de manera independent, ja que cadascun ofereix un cas nou. Tot i això, hi ha un cas recurrent que apareix als tres llibres, i és interessant seguir aquesta trama de manera ordenada per gaudir-ne plenament.

L'obra manté un ritme trepidant que fa que la lectura sigui àgil i absorbent, com és característic del gènere. Els girs constants i l'ambient de tensió m'han mantingut atrapada fins a l'última pàgina.

Finalment, vull donar les gràcies a l’editorial per convidar-me a la jornada de presentació de les novetats d’aquesta tardor, que vaig trobar molt interessant i enriquidora, i que em va permetre conèixer a la Maria Sardans i que em signés el llibre.


ESPAÑOL:

Ésta es la tercera entrega de la saga protagonizada por Valentina Palau, un personaje que, desde mi punto de vista, es uno de los más potentes del género policiaco en catalán. Valentina es una rica heredera agente del cuerpo de Mossos d'Esquadra, y destaca por su elegancia, sofisticación y una fuerza que atrae. Con un instinto excepcional para resolver casos, a pesar de ir a menudo a lo suyo, demuestra ser una profesional competente.

En Sang Blava, Valentina se encuentra en medio de un conflicto en el que debe colaborar con la policía española y la policía andorrana. La trama nos lleva de viaje por localizaciones tan diversas como Soria, Andorra, México, Rusia y diversas ciudades catalanas, lo que hace que nos adentremos en un escenario global y dinámico, como ya ocurría en las anteriores entregas, y que añade profundidad a la investigación .

Después de leer los anteriores libros, tenía ganas de reencontrarme con Valentina en un nuevo caso, y esta historia no me ha decepcionado. Su fuerza como personaje y su intuición la convierten en una protagonista irresistible. Y sigo con ganas de más, por eso espero poder leer nuevos casos pronto.

Me gustaría destacar que, a pesar de ser una saga, los libros pueden leerse de forma independiente, ya que cada uno ofrece un caso nuevo. Sin embargo, existe un caso recurrente que aparece en los tres libros, y es interesante seguir esta trama de manera ordenada para disfrutarla plenamente.

La obra mantiene un ritmo trepidante que hace que la lectura sea ágil y absorbente, como es característico del género. Los constantes giros y el ambiente de tensión me han mantenido atrapada hasta la última página.

Finalmente, quiero dar las gracias a la editorial por invitarme a la jornada de presentación de las novedades de este otoño, que encontré muy interesante y enriquecedora, y que me permitió conocer a Maria Sardans y que me firmara el libro.



Sinopsi:

L’aparició del cadàver d’una noia en una urbanització d’alt estànding manté ocupada la Valentina Palau, que inicia una etapa nova als Mossos d’Esquadra. Fins que la Policia d’Andorra la reclama per investigar un cas que implica gent important.

Una rica hereva morta a la piscina, un aristòcrata desaparegut i un rastre de sang i cadàvers que els vincula. El retorn de la Valentina Palau serà més que necessari.

En plena batalla de poder entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, la Valentina es trobarà tot d’obstacles per investigar el marquès d’Andazola. I és que acusar algú amb sang blava i emparentat amb la família reial no és poca cosa, ni tan sols per a qui té diners i mitjans. Sobretot si la Policia Nacional i el CNI no pensen permetre-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada