dimecres, 4 de setembre del 2024

Això no és amor de Marina Marroquí

Autor/a: Marina Marroquí Esclápez  

Editorial: Columna

Any de la primera edició: 2024

Llengua original: Espanyol

Traducció: Scheherezade Surià

Gènere: Juvenil

Número de pàgines: 160


CATALÀ:

"Això no és amor" és un llibre imprescindible que ens porta la Marina Marroquí per fer-nos reflexionar sobre els estereotips que la societat ha creat al voltant de les relacions amoroses. Des de la infantesa, ens bombardegen amb missatges de pel·lícules, sèries, contes i altres mitjans i ens transmeten una idea distorsionada i idealitzada del que hauria de ser l'amor. Però, què passa quan aquests missatges no reflecteixen la realitat? Marina Marroquí, amb la seva experiència personal i professional, desmunta aquestes falses creences i ens convida a identificar les relacions tòxiques.

El llibre no és només un conjunt de reptes, sinó que es presenta com un viatge reflexiu, ple de propostes i tests que ens ajuden a avaluar les nostres pròpies relacions i actituds. Amb un estil amè i directe, Marroquí fa que la lectura sigui accessible per a tothom, ja siguin joves o adults, homes o dones.

L'autora no només comparteix la seva experiència, sinó que ens proporciona eines pràctiques per reconèixer i allunyar-nos de les relacions nocives. És una lectura que ens fa conscients de la necessitat de repensar la manera en què concebem l'amor i les relacions.

Finalment, m’agradaria convidar-vos el dia 20 de setembre a escoltar la Marina Marroquí a Artesa de Segre on ens farà una xerrada que promet ser tan impactant com el seu llibre. Si teniu l'oportunitat de llegir-lo abans, podreu connectar encara més amb la força i l'energia que transmet l'autora. Us recomano molt aquesta lectura per la seva capacitat de transformar la nostra manera de veure l'amor.


ESPAÑOL:

"Esto no es amor" es un libro imprescindible que nos trae Marina Marroquí para reflexionar sobre los estereotipos que la sociedad ha creado en torno a las relaciones amorosas. Desde la infancia, nos bombardean con mensajes de películas, series, cuentos y otros medios y nos transmiten una idea distorsionada e idealizada de lo que debería ser el amor. Pero, ¿qué ocurre cuando estos mensajes no reflejan la realidad? Marina Marroquí, con su experiencia personal y profesional, desmonta estas falsas creencias y nos invita a identificar las relaciones tóxicas. 

El libro no es sólo un conjunto de retos, sino que se presenta como un viaje reflexivo, lleno de propuestas y test que nos ayudan a evaluar nuestras propias relaciones y actitudes. Con un estilo ameno y directo, Marroquí hace que la lectura sea accesible a todo el mundo, jóvenes o adultos, hombres o mujeres. 

La autora no sólo comparte su experiencia, sino que nos proporciona herramientas prácticas para reconocer y alejarnos de las relaciones nocivas. Es una lectura que nos hace conscientes de la necesidad de repensar la forma en que concebimos el amor y las relaciones. 

Finalmente, me gustaría invitaros el día 20 de septiembre a escuchar a Marina Marroquí en Artesa de Segre donde nos dará una charla que promete ser tan impactante como su libro. Si tenéis la oportunidad de leerlo antes, podréis conectar aún más con la fuerza y ​​la energía que transmite la autora. Os recomiendo mucho esta lectura por su capacidad de transformar nuestra forma de ver el amor.




Sinopsi:

Un llibre pràctic per generar debat i conscienciar¡ nois i noies en la igualtat de gènere.

Contínuament anem rebent missatges sobre l’amor que ajuden a crear falsos mites: que l’amor ha de ser a primera vista, que ha de ser per sempre, que la gelosia és una mostra d’amor... Quan la realitat xoca amb aquests falsos mites es produeix una frustració que, en casos extrems, pot derivar en violència de gènere.

Aquest llibre no pretén donar cap lliçó ni imposar respostes, però de vegades és necessari que algú et convidi a preguntar-te per què les coses han de ser com són. Dins del llibre trobaràs un seguit de reptes que t’ajudaran a reflexionar. Enfronta-t’hi sense por, perquè per tal que la societat avanci necessitem joves que s’atreveixin a abraçar la realitat amb tota la seva complexitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada