divendres, 27 de setembre del 2019

La extraordinaria familia Telemacus de Daryl Gregory


Extraordinària, afable, excèntrica, fascinant, enigmàtica, carismàtica... així és la família Telemacus. Però, sobretot, és una família amb poders especials: el pare prestidigitador, la filla detectora de mentides, el fill gran pot moure objectes amb la ment, el fill petit veu el futur, el net es teletransporta, i la mare és la vident més poderosa del món..., i això els porta a col·laborar amb un programa de la CIA durant la Guerra Freda amb la URSS.

Tots aquest ingredients, i una narració fantàstica, fan que puguem parlar d’un novel·la coral. La tensió narrativa es divideix entre els diferents membres de la família, fent que, tots siguin els protagonistes. Arriba un moment, on tot el que s’ha anat succeint, i que semblava caòtic, comença a prendre forma fins que al final de la novel·la ens trobem amb un final intens i sorprenent.

Coneixem la història de la família a través de les descripcions dels fets presents i amb records d’allò ocorregut en el passat. Una família que va gaudir d’un gran reconeixement durant els anys noranta, gràcies als seus poders, i que va decaure a partir de la mort de la mare.

El llibre està escrit fent gal·la de molt sarcasme i d’una ironia molt fina i, tot i no ser una comèdia, he rigut i molt.

Si voleu ser membres d’aquest extraordinària família, no dubteu a llegir-lo, us agradarà!


Sinopsi:

He aquí la familia más extraordinaria y paranormal del planeta. Teddy Telemacus es un hombre encantador y un encantador de mujeres. Sus poderes se limitan a tener manos rápidas para trucos y cartas, pero le sirven para manejarse en los bajos fondos mafiosos y para conocer a Maureen McKinnon durante un curso experimental de telequinesis organizado por la CIA en plena Guerra Fría. Ella es una asombrosa mujer con superpoderes que se enamora de él a pesar de que adivina cada uno de sus pensamientos. De esta unión, nacen tres niños prodigio: Irene detecta las mentiras, Frankie mueve objetos con la mente y Buddy, el más joven, puede predecir el futuro. Son la extraordinaria familia Telemacus y con ese nombre triunfan en espectáculos por todo el país y también en shows televisivos de los años setenta. Dos décadas después la familia está en horas bajas. La matriarca falleció y ninguno sabe seguir con su vida. Entonces el hijo de Irene, Matty, descubre que puede salirse de su propio cuerpo cada vez que se excita pensando en alguna chica. La CIA vuelve a llamar a la puerta de esta estirpe. ¿Es eso una buena o una mala noticia? ¿Regresarán los años dorados del clan? Daryl Gregory entrega una ambiciosa, memorable y divertidísima historia familiar. Una versión paranormal de Salinger y entrañable de Foster Wallace. Un cruce entre los X-Men y las excéntricas familias de Wes Anderson.


2 comentaris:

  1. Aquest el vaig deixar passar perquè en el seu moment no em va cridar prou l'atenció, però he llegit la ressenya amb interès a veure què en deies. La veritat és que no pinta malament. Qui sap, potser m'ho hauré de repensar!

    ResponElimina
  2. Doncs te’l recomano. M’ho he passat molt bé llegint-lo.

    ResponElimina