dilluns, 26 de novembre del 2018

Les pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker


Les pereres fan la flor blanca és una història trista, explica el patiment d’una família quan, en un accident, un dels tres fills es queda cec.

Incomprensió, impotència, culpabilitat són sentiments que descriuen les diferents veus durant el llibre. Dic les diferents veus perquè al llarg de la història va canviant el narrador: els bessons ens expliquen la seva part, en Gerson la seva, i fins i tot, coneixerem la visió del gos de la família.

Tot i que sigui una història trista, molt trista, l’autor aconsegueix desdramatitzar-la i ens presenta una lectura agradable.

És un llibre dels que jo catalogo com a “bonic” 😍

Havia llegit un altre llibre de Gerbrand Bakker, A dalt tot està tranquil, i no em va causar la mateixa impressió.

L’heu llegit? Aquest us el recomano.




Sinopsi:

Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a «Negre», un joc en què la regla principal consisteix a no obrir els ulls.

Un dia, en Gerson perd la visió en un accident de cotxe, i es veurà obligat a jugar a «Negre» la resta de la seva vida.

Serà capaç d’adaptar-se a la seva nova vida amb l’ajuda del seu gos? La vida també ha canviat considerablement per al seu pare i els seus germans. Però el que no canvia mai és la calidesa de la família. Gerbrand Bakker ens explica aquesta commovedora història a través de tres perspectives diferents, la dels bessons, la d’en Gerson i la del gos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada