Autor/a: Sebastià Bennasar (Palma, 1976)
Editorial: Llibres del Delicte
Any de la primera edició: 2023
Llengua original: Català
Gènere: Novel·la negra
Número de pàgines: 202
CATALÀ:
En aquesta novel·la, a banda de trobar personatges realment estrambòtics, trobem força càrrega de crítica social, sobretot del submón de la droga i dels guetos de venda.
És el primer llibre que llegeixo de l'autor i m'ha agradat. Amb un estil directe i una mica irreverent, encadena uns fets ocorreguts als anys 90 amb el descobriment de tres cadàvers l'any 2022, i ens explica els fets, la investigació policial i la periodística i, de mica en mica, n'anem traient l'entrellat.
M'han cridat l'atenció els personatges escollits, són uns personatges realment histriònics, perfectes per aquesta història. Divertits, gamberros i uns desgraciats.
La premsa té un paper important, i s'expliquen anècdotes de la redacció del diari que segueix la notícia.
Si he de ser sincera del tot, he de dir que m'ha sobrat la pinzellada de crítica sobre el turisme de masses. M'ha semblat que és un tema prou important i en el que es pot aprofundir i fer-ne bones novel·les i, en aquest cas, queda com una mica posat perquè sí.
Sebastià, t'animo a fer una novel·la sobre aquest tema que segur que serà força interessant!
No em queda més que agrair la confiança a Llibres del Delicte i dir-los que continuïn publicant obres que ens fan passar tan bones estones.
ESPAÑOL:
En esta novela, además de encontrar personajes realmente estrambóticos, encontramos una buena carga de crítica social, sobre todo del submundo de la droga y de los guetos de venta.
Es el primer libro que leo del autor y me ha gustado. Con un estilo directo y un poco irreverente, encadena unos hechos ocurridos en los años 90 con el descubrimiento de tres cadáveres el año 2022, y nos explica los hechos, la investigación policial y la periodística y, poco a poco, iremos desenredando la trama.
Me han llamado la atención los personajes elegidos, son unos personajes realmente histriónicos, perfectos para esta historia. Divertidos, gamberros y unos desgraciados.
La prensa juega un papel importante, y se cuentan anécdotas de la redacción del diario que sigue la noticia.
Si debo ser sincera del todo, tengo que decir que me ha sobrado la pincelada de crítica sobre el turismo de masas. Me ha parecido que es un tema muy importante y en el que se puede profundizar y hacer buenas novelas pero que en este caso se queda corto.
Sebastià, te animo a hacer una novela sobre este tema que segura que será muy interesante!
No me queda más que agradecer la confianza a Llibres del Delicte y decirles que continúen publicando obras que nos hacen pasar buenos ratos.
Sinopsis:
Diuen els rumors que a Son Banya, el poblat on es ven la droga a l’illa de Mallorca, la gitana que dirigeix el clan té un quadre que val una morterada. Una colla d’arreplegats es pensen que si el roben solucionaran els seus problemes de pasta.
El que no saben els pobres desgraciats és que ficar-se en un supermercat de la droga és perillós, quan jugues a quinquis. Tindran ells la sort dels inconscients?
Anys després, la vida aparentment tranquil·la en mesos d’estiu de la premsa mallorquina es trasbalsa amb l’aparició de diferents cadàvers a l’illa infestada de turistes. La crònica del dia a dia en un dels diaris més importants de Mallorca mostrarà aquesta escalada de violència i els interessos que s’amaguen darrere.
Amb la mestria i veterania d’un dels autors de gènere més importants del país, Sebastià Bennasar torna amb Quinqui connection a la novel·la més gamberra, irònica, crítica i, sobretot, negra que mai.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada