dilluns, 21 de febrer del 2022

La pomera i altres contes de Daphne du Maurier

Autor/a: Daphne du Maurier (Londres, 1907– Fowey, 1989)

Editorial: Les Altres Herbes (L'Altra i Males Herbes)

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Anglès

Traducció: Marta Pera Cucurell

Gènere: Suspens

Número de pàgines: 336

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Neguit, aquesta és la paraula que faria servir si em pregunteu què m'ha fet sentir la lectura d'aquest llibre, els set contes que es recullen tenen aquest denominador comú.

Són històries que podrien ser molt normals però que a través de la mà de l'autora i dels constants girs es transformen i et porten a un punt final, en tots el casos, sorprenent.

Deixeu-me dir que vaig llegir el llibre gràcies a la recomanació del Sergi de @elsbookhunters però que no l'he pogut gaudir tant com ho va fer ell. Al ser contes d'intriga i de suspens esperava que fossin més curts i més àgils i, si he de dir la veritat, se m'han fet una mica pesats. De totes maneres crec que si algun dia els torno a llegir, sabent el que sé ara, els gaudiré molt més.

No vull treure mèrit a l'autora, eh?, ella aconsegueix crear l'atmosfera ideal per cada un dels contes, l'error va ser meu per donar per suposades algunes coses. No ho feu mai de crear-vos expectatives (ja sé que és fàcil de dir... 😓).

Quin és l'últim llibre que heu llegit i que no ha estat el que esperàveu?


Editorial Males Herbes i L'Altra Editorial inicien una aventura conjunta.

Les Altres Herbes sorgeix d’una inspiradora experiència prèvia, la publicació simultània, l’any 2018, de dos títols d’Stephen King, Torn de nit (Editorial Males Herbes) i Escriure (L’Altra Editorial). En aquesta aventura conjunta vam acabar de confirmar que ens unien moltes coses: principalment, la manera entusiasta i festiva d’entendre els llibres i la literatura, l’obsessió per no repetir certes fórmules gastades, l’eliminació dels límits entre gèneres i la lluita contra l’avorriment laboral. Tampoc creiem en la idea tradicional de catàlegs segmentats i apostem per la recuperació d’obres de culte alternatives al cànon establert: totes dues editorials publiquem autors de gènere i autors realistes, escriptors clàssics i contemporanis, en una mateixa col·lecció. També estem totes dues obertament en contra de l’elitisme literari i de la solemnitat intel·lectual i molt a favor de descobrir noves veus catalanes, i totes dues defensem un model de llengua desacomplexat i modern. Així com les grans editorials es fusionen, es concentren o es compren les unes a les altres per assolir uns objectius, nosaltres hem decidit fundar un segell conjunt per publicar aquells llibres que creiem que encaixen en tots dos catàlegs, promocionar-los i donar-los la visibilitat que es mereixen. Estem convençudes que apuntant totes dues editorials en la mateixa direcció arribarem a més lectors i defensarem encara millor obres de la literatura universal que considerem imprescindibles i que,  pel que sigui, no han trobat (encara) un lloc a casa nostra. Les Altres Herbes és una iniciativa professional, lògicament, però també és una declaració d’intencions política, literària i vital, perquè la nostra manera de treballar reflecteix la nostra manera de pensar i d’entendre el món.  


ESPAÑOL:

Inquietud, esta es la palabra que utilizaría si me preguntáis qué me ha hecho sentir la lectura de este libro, los siete cuentos que se recogen tienen este denominador común.

Son historias que podrían ser muy normales pero que a través de la mano de la autora y de los constantes giros se transforman y te llevan a un punto final, en todos los casos, sorprendente.

Dejadme deciros que leí el libro gracias a la recomendación de Sergi de @elsbookhunters pero que no lo he podido disfrutar tanto como él. Al ser cuentos de intriga y suspense esperaba que fueran más cortos y más ágiles y, si tengo que decir la verdad, se me han hecho un poco pesados. De todas formas creo que si algún día los vuelvo a leer, sabiendo lo que sé ahora, los disfrutaré mucho más.

No quiero quitarle mérito a la autora, eh?, ella consigue crear la atmósfera ideal para cada uno de los cuentos, el error fue mío por dar por supuestas algunas cosas. Intentad no crearos nunca expectativas (ya sé que es fácil de decir... 😓).

¿Cuál es el último libro que habéis leído y no ha sido lo que esperabais?



Sinopsi:

Una dona amargada i menystinguda pel marit que torna en forma de pomera vella i torta per perseguir-lo després de morta, una noia misteriosa obsessionada amb seduir soldats, una parella d’alpinistes que descobreixen un culte estrany al capdamunt d’una muntanya o l’enigma d’un suïcidi comès sense cap motiu aparent són algunes de les històries incloses en aquest esplèndid recull de contes. Bona part d’aquests relats són radiografies del cantó menys idíl·lic del matrimoni, de dones atrapades en vides que no les satisfan i que no es conformen amb el que els imposa la societat de la seva època.

Daphne du Maurier va ser una gran escriptora de literatura de suspens, amb una habilitat única per crear trames d’intriga, fins i tot de terror psicològic, a partir de relacions quotidianes. La seva complicitat amb Alfred Hitchcock va fer que algunes de les seves obres fossin portades al cinema, com Els ocells, un dels contes inclosos aquí, o la novel·la Rebecca, totes dues pel·lícules dirigides per ell. Inquietants, plens d’humanitat i amb tocs fantasmagòrics, els relats de La pomera i altres contes són sorprenentment moderns i impactants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada