dimarts, 15 de maig del 2018

La noia de l'aniversari d'Haruki Murakami

M'agrada en Murakami, i molt. 

Sempre havia llegit novel·les i ahir vaig descobrir un dels seus contes, La noia de l'aniversari. Una petita joia amb unes il·lustracions fantàstiques de Kat Menschik.

Com sempre, l'autor ens trasllada a aquest espai que crea entre la realitat i un món fantàstic per explicar-nos l'anècdota d'una noia el dia del seu vintè aniversari.

Vaig estar llegint el conte amb una sensació molt agradable, sense ganes que acabés però intrigada per saber el final... i el final....... molt Murakami podríem dir ;)


Sinopsi de La noia de l'aniversari:

Una jove estudiant que treballa de cambrera ha de passar el dia del seu vintè aniversari treballant al restaurant. L’encarregat es posa sobtadament malalt i es veu obligat a demanar a la noia que porti el sopar a l’amo del restaurant, tasca que acostuma a fer ell mateix. 

Aquí comença un conte meravellós que transcorre com si fos un somni. L’home, un misteriós ancià, li brinda l’oportunitat de demanar un desig, però avisant-la que només en podrà demanar un i que se’l pensi bé perquè després no se n’hagi de penedir.

Superbament il·lustrat per l’artista alemanya Kat Menschik, el volum es tanca amb un postfaci de Murakami, titulat «El meu aniversari», en què l’autor repassa les fites de la seva generació, la que va créixer amb el rock and roll i la revolta del 68, i on explica també què significa per a ell el fet de complir anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada