dijous, 20 d’octubre del 2022

Set d'Amélie Nothomb

Autor/a: Amélie Nothomb (Kobé, Japó, 1967)

Editorial: Anagrama

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Francès

Traducció: Ferran Ràfols Gesa

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 120

Compra el llibre a Bookshop.org i dóna suport a les llibreries de proximitat.


CATALÀ:

Fins ara no havia llegit res de l’autora i, la veritat, és que aquest llibre m’ha sorprès.

Podríem titular-lo "La passió de Crist segons Amélie Nothomb" i no ens allunyaríem massa de la trama, perquè se’ns presenta la passió que va haver de viure Jesús des de que va ser jutjat fins que va morir crucificat.

A algú li pot semblar un llibre provocador, però a mi no m’ho ha semblat, el Jesucrist de Nothomb té uns pensaments molt humans i aquests són els que en narra ell mateix.

M’ha agradat llegir-lo, sobretot i com ja us he dit, perquè m’ha sorprès, i també perquè l’autora fa servir un humor molt subtil. També m’ha agradat la manera en què està escrit, àgil i directe.

És un llibre bastant filosòfic, per això es titula Set ja que l’autora en fa força referència durant l’escriptura i li dona un significat molt metafísic.

Doncs res, com a resum us diré que si abans de llegir-lo hagués sabut de què anava potser no ho hauria fet (soc bastant descreguda jo!), però que un cop llegit us el recomano perquè descobriu quina és la visió de l’autora sobre aquest passatge evangèlic.

Alguna altra recomanació de l’autora? 😊


ESPAÑOL:

Hasta ahora no había leído nada de la autora y, la verdad, es que este libro me ha sorprendido.

Podríamos titularlo “La pasión de Cristo según Amélie Nothomb” y no nos equivocaríamos mucho con la trama, porque se nos presenta la pasión que tubo que vivir Jesús desde que fue juzgado hasta que murió crucificado.

A alguien le podría parecer un libro provocador, pero a mi no me lo ha parecido, el Jesucristo de Nothomb tiene unos pensamientos muy humanos y estos son los que nos narra en primera persona.

Me ha gustado leerlo, sobre todo y como ya os he dicho, porque me ha sorprendido, y también porque la autora tiene un sentido del humor muy sutil. También me ha gustado la manera como está escrito, es ágil y directo.

Es un libro bastante filosófico, por eso se titula Sed, ya que la autora hace mucha referencia a la sed durante la escritura y le da un significado muy metafísico.

Pues nada, como resumen os diré que si antes de leerlo hubiera sabido de qué iba quizás no me habría llamado la atención (¡soy bastante descreída en este aspecto!), pero que ahora que lo he leído os lo recomiendo para que descubráis cual es la visión de la autora sobre este pasaje evangélico.

¿Alguna recomendación de la autora? 😊




Sinopsi:

Una reelaboració apassionant i nothombiana de la Història Sagrada.

L’Evangeli segons Jesucrist. O l’Evangeli segons Amélie Nothomb. La novel·lista belga s’atreveix a donar veu al protagonista i és el mateix Jesús qui ens narra la seva Passió.

En aquestes pàgines apareixen Ponç Pilat, els deixebles, el traïdor Judes, Maria Magdalena, els miracles, la crucifixió, la mort i la resurrecció, les converses de Jesucrist amb el seu pare diví... Personatges i situacions ben coneguts, però que aquí se’ns narren des d’un punt de vista modern, amb un to líric i filosòfic i amb pinzellades d’humor. Jesucrist ens parla de l’ànima i de la vida eterna, però també del cos i del present; d’allò transcendental, però també d’allò mundà. Hi aflora un personatge visionari i reflexiu que coneix l’amor, el desig, la fe, el dolor, la decepció i el dubte.

Aquesta novel·la reinterpreta i humanitza una figura històrica amb una mirada potser transgressora, tal vegada iconoclasta, però que no busca en absolut la provocació per la provocació ni l’escàndol fàcil.

Sacrilegi? Blasfèmia? És simplement literatura, amb la força i la capacitat de seducció a les quals ens té acostumats l’autora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada