dilluns, 11 de març del 2019

Jardín de invierno de Kristin Hannah


A l’estiu vaig llegir El baile de las luciérnagas de la mateixa autora i el recordo com un llibre molt, molt emotiu. Em va trasbalsar tant que vaig acabar plorant.

Quan vaig veure aquest no m’ho vaig pensar dues vegades i... ha estat tot un encert!

L’autora ens explica la historia d’una dona valenta, molt valenta, amb un passat misteriós que no coneixen ni les seves filles. Aquest passat es remunta a la ciutat de Leningrad (actual Sant Petersburg) durant la Segona Guerra Mundial i està ple de guerra, pèrdues, gana i fred.

La relació de l’Anya Whitson amb les seves dues filles és freda i únicament s’aguanta per l’amor que el pare sent i demostra per totes elles. Abans de morir, els demana que cuidin de la seva mare i que l’obliguin a explicar-los sencer el conte que sempre els explicava quan eren petites.

A partir d’aquest moment la seva relació canvia i passen estones plenes d’emocions i remordiments.

És una història dura que parla de l’amor, de la pèrdua, de la importància d’expressar els sentiments.



Sinopsi:

URSS, 1941. Leningrado es una ciudad sitiada, aislada de toda posibilidad de ayuda por la guerra y la nieve que entierra los edificios con su blancura. Pero en Leningrado también hay mujeres sumidas en la desesperación, capaces de cualquier cosa para salvar a sus hijos y a sí mismas de un final trágico.

Estados Unidos, 2000. La pérdida y los años han causado estragos en Anya Whitson. Finalmente ha conseguido contactar con sus hijas, Nina y Meredith. Y con una voz vacilante e insegura, empieza a entretejer la historia de una bella y joven rusa que vivió en Leningrado hace mucho tiempo...

En una cruzada en busca de la verdad oculta tras la historia, las dos hermanas se enfrentarán a un secreto que hará tambalear los cimientos de su familia y cambiará para siempre la imagen de quiénes creían ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada